Tarta cu prune

de Lily_Musat in Prajituri, 14 Mar 2011 | 2593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina,
  • 100 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 1 ou,
  • un praf de sare,
  • 300 g prune din compot,
  •  doua linguri zahar brun.
  • Pentru crema:
  • 3 oua,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 linguri faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Faina se pune intr-un bol. Se face la mijloc o gaura si se pune untul, care trebuie sa fie foarte moale, zaharul, un ou si sare. Se amesteca cu telul, apoi cu o lingura.


Intindeti o foaie cat aveti tava (eu am tava de 30cm cu 30 cm, patrata).


Cuptorul il setati la 150 de grade. Dupa ce a atins temperatura dorita, introduceti tava si lasati-o sa se coaca putin, circa 10 minute. Scoateti tava dupa cele 10 minute, puneti prunele si doua linguri de zahar brun si mai bagati 5 minute la cuptor.


CREMA: Intre timp frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati faina, iar la urma albusurile spuma.


Crema se toarna peste fructe si se mai lasa la cuptor 30 de minute.


Dupa ce se coace, se pudreaza cu putin zahar cu aroma de vanilie. Puteti sa acoperiti prajitura cateva minute, inainte de a servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

LUK 1

14.03.2011, 23:24

super

adry88 1

03.06.2011, 11:27

arata bn si sunt delicioase

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:19

Foarte frumoasa si delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta de gutui