Tarta cu prune

de Lily_Musat in Prajituri, 14 Mar 2011 | 4416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina,
  • 100 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 1 ou,
  • un praf de sare,
  • 300 g prune din compot,
  •  doua linguri zahar brun.
  • Pentru crema:
  • 3 oua,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 linguri faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Faina se pune intr-un bol. Se face la mijloc o gaura si se pune untul, care trebuie sa fie foarte moale, zaharul, un ou si sare. Se amesteca cu telul, apoi cu o lingura.

Intindeti o foaie cat aveti tava (eu am tava de 30cm cu 30 cm, patrata).

Cuptorul il setati la 150 de grade. Dupa ce a atins temperatura dorita, introduceti tava si lasati-o sa se coaca putin, circa 10 minute. Scoateti tava dupa cele 10 minute, puneti prunele si doua linguri de zahar brun si mai bagati 5 minute la cuptor.

CREMA: Intre timp frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati faina, iar la urma albusurile spuma.

Crema se toarna peste fructe si se mai lasa la cuptor 30 de minute.

Dupa ce se coace, se pudreaza cu putin zahar cu aroma de vanilie. Puteti sa acoperiti prajitura cateva minute, inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

LUK 1

14.03.2011, 23:24

super

adry88 1

03.06.2011, 11:27

arata bn si sunt delicioase

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:19

Foarte frumoasa si delicioasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zwiebelkuchen