Tarta cu prune

de susu in Prajituri, 30 Mai 2012 | 4826 vizualizari

 

sursa : la Lena

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune carnoase
  • 250 gr unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita de sare
  • 1 pahar smantana grasa fermentata
  • 5-6 pahare faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Untul se taie bucati si se lasa la temperatura camerei. Intr-un pahar se pune bicarbonatul si se pune 2-3 linguri de otet si se amesteca bine. Aceasta spuma se toarna peste unt. Se adauga sarea, zaharul si smantana dupa care se omogenizeaza compozitia cu un tel. Adaugati faina si amestecati bine. Formati o bila din aluat iar daca este lipicios mai puneti putina faina.


1/3 din aluat se da deoparte iar cealalta parte de aluat se intinde si se pune in tava de tarta ridicandu-se usor pe margini. Prunele spalate si fara samburi se taie in patru si se aranjeaza pe aluat. Peste prune se pune ½ pahar de zahar. Aluatul ramas se intinde si se pune peste prune. Se lipesc bine marginile si se da la cuptor pentru 45-60 de minute in functie de cuptor.


Daca vreti o puteti unge cu galbenus inainte. Se presara cu zahar pudra vanilat si se taie rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

15.08.2013, 13:48

babi5 1

15.08.2013, 14:47

Bunaaaaaaaaaaa

Tuxedo 1

17.08.2013, 22:45

vai ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble