Tarta cu prune

de adry88 in Prajituri, 6 Sep 2012 | 1577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • 1 /2 praf de copt
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • lapte
  • prune
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, sarea, se face o gaura in mijloc se adauga untul taiat bucatele (la temperatura camerei), oul batut, esenta si se framanta. Daca mai este nevoie se adauga lapte, trebuie sa iasa un aluat elastic. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora


Prunele se spala si se scot samburii,se presara zahar deasupra.


Coca se imparte in 2 si se intinde pe masa infainata. Se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,(se lasa si pe margini) se aseaza jumatatile de prune si se acopera cu a 2 foaie. Se unge cu ou, se inteapa cu furculita si se da la cuptor cca 30 minute, sa treaca testul cu scobitoarea si sa se rumeneasca frumos deasupra.


Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se poate servi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

06.09.2012, 20:12

buna rau

lilik 1

06.09.2012, 20:24

minunata

adry88 1

06.09.2012, 22:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble