Tarta cu prune si caise

de alexa_oct in Dulciuri, 30 Sep 2012 | 3793 vizualizari

 

Pentru o zi racoroasa de vara si pentru rasfatul sotului meu iubit,am pregatit o tarta cu prune si caise...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 170 g unt topit sau margarina daca tarta e de post
  • 330 g faina 000
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • pentru crema
  • eu am folosit crema speciala pentru tarta de la dr oetker
  • pentru ornat
  • fructe:caise si prune,dar puteti adauga ce fel de fructe vreti voi:)
  • un plic de gelatina sau tort-gelee de la dr oetker

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si caise:

Prima oara,porniti cuptorul...trebuie sa fie incalzit in momentul in care introducem tava...

Untul se pune la topit,intr-o craticioara mica.
Restul ingredientelor se pun intr-un castron mare si se amesteca.Peste ele se adauga untul topit,fierbinte si se amesteca bine cu o lingura de lemn...eu asta am folosit.

Se obtine un aluat sfaramicioas,ce se repartizeaza lingura cu lingura,in tava unsa si tapetata.

Aluatul se preseaza cu degetele,pe fundul si peretii tavii de tarta.

Tava se baga in cuptor...eu am lasat-o cam in jur de 20 min...depinde si de cuptor...pentru ca la ce aragaze se gasesc in comert...aluatul oricum capata o culoare galbuie cand e gata...

Intre timp,pregatim crema dupa instructiunile de pe cutie si taiem fructele dupa preferinte.

Scoatem tarta din cuptor,asezam crema,apoi preparam tort-gelee ca pe plic.

Adaugam si fructele peste crema si apoi cu o pensula ungem toata suprafata tartei cu gelatina.

Normal...tarta ar trebui lasata o noapte la frigider,dar la mine nu a rezistat decat o ora si ceva...:)

Va doresc pofta buna:)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si caise" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Sim0na 1

02.10.2012, 11:26

Mmm... minunat arata!!

Angelina_Elena 1

03.10.2012, 21:20

arata super

alexa_oct 1

04.10.2012, 07:44

merci,Elena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si prune