Tarta cu prune si caise

de alexa_oct in Dulciuri, 30 Sep 2012 | 2051 vizualizari

 

Pentru o zi racoroasa de vara si pentru rasfatul sotului meu iubit,am pregatit o tarta cu prune si caise...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 170 g unt topit sau margarina daca tarta e de post
  • 330 g faina 000
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • pentru crema
  • eu am folosit crema speciala pentru tarta de la dr oetker
  • pentru ornat
  • fructe:caise si prune,dar puteti adauga ce fel de fructe vreti voi:)
  • un plic de gelatina sau tort-gelee de la dr oetker

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si caise:

Prima oara,porniti cuptorul...trebuie sa fie incalzit in momentul in care introducem tava...


Untul se pune la topit,intr-o craticioara mica.

Restul ingredientelor se pun intr-un castron mare si se amesteca.Peste ele se adauga untul topit,fierbinte si se amesteca bine cu o lingura de lemn...eu asta am folosit.


Se obtine un aluat sfaramicioas,ce se repartizeaza lingura cu lingura,in tava unsa si tapetata.


Aluatul se preseaza cu degetele,pe fundul si peretii tavii de tarta.


Tava se baga in cuptor...eu am lasat-o cam in jur de 20 min...depinde si de cuptor...pentru ca la ce aragaze se gasesc in comert...aluatul oricum capata o culoare galbuie cand e gata...


Intre timp,pregatim crema dupa instructiunile de pe cutie si taiem fructele dupa preferinte.


Scoatem tarta din cuptor,asezam crema,apoi preparam tort-gelee ca pe plic.


Adaugam si fructele peste crema si apoi cu o pensula ungem toata suprafata tartei cu gelatina.


Normal...tarta ar trebui lasata o noapte la frigider,dar la mine nu a rezistat decat o ora si ceva...:)


Va doresc pofta buna:)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si caise" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sim0na 1

02.10.2012, 11:26

Mmm... minunat arata!!

Angelina_Elena 1

03.10.2012, 21:20

arata super

alexa_oct 1

04.10.2012, 07:44

merci,Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot.