Crema de zahar ars

de ana in Dulciuri, 7 Iun 2010 | 4518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 l lapte
  • 8 oua
  • 400 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele il punem la fiert cu 200 de gr zahar.Intr-o cratita punem restul de zahar la topit ,amestecand continu, cand s-a topit detot stingem focul si prin miscari circulare imbracam peretii craticioarei cu zaharul topit.Rotim pana zaharul incepe sa se intareasca .

Batem albusurile pe care le incorporam in laptele fierbinte apoi incorporam galbenusurile batute bine in prealabil.

Copozitia rezultata o punem in craticioara imbracata in zahar ars ,apoi  coacem la cuptor la bain marie pana se incheaga bine compozitia.Cand e gata  stingem focul si lasam sa se raceasca bine inainte de a o rasturna pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

madi_marin 1

10.06.2010, 19:43

Ana....am facut si eu azi crema de zahar ars dupa reteta ta si pot sa spun ca a iesit perfecta.....sunt foarte incantata, numai asa o sa o fac de acum inainte.... multumesc pentru reteta....

ana 1

10.06.2010, 19:48

Madi nu pot decat sa ma bucur ca a iesit cum ti-ai dorit .Poze?

madi_marin 1

10.06.2010, 20:16

Ana....acum vin si pozele....

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan simplu