Desert cornulete cu nuca si scortisoara

de Lau in Dulciuri, 25 Feb 2018 | 1638 vizualizari

 

M-am insiprat de pe blogul Savori urbane

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 10 g drojdie
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 4 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • 150 g nuca macinata
  • 50 g zahar
  • scortisoara
  • 50 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu nuca si scortisoara:

Intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 50 ml lapte, lasam 15 min deoparte.


Intr-un bol, cernem faina adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, amestecam facem o adancitura, adaugam galbenusurile, esenta, untul moale la temperatura camerei, amestecam bine.


Incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut, un aluat omogen elastic si nelipicios.


Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.


Aluatul il impartim in 4 bucati, fiecare bucata o intindem pe masa infainata, rulam formand un sul.


Iar sulul de aluat il rulam formand o bila(ca la melc).


Lasam pe masa la dospit 15 min.


Intr-un bol amestecam nuca macinata cu zaharul, scortisoara dupa gust.


Fiecare bila de aluat o intindem pe masa infainata, ungem cu untul topit si presaram deasupra amestecul de nuca. Apasam unsor cu mana si taiem cu ajutorul unui cutit triunghiuri.


Fiecare triunghi il intoarcem cu nuca in jos, rulam cornulete de la baza spre varf, astfel incat nuca sa fie la exterior.


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si lasam 10-15 min in tava, pana ce se incalzeste cuptorul.


Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min pana ce se rumenesc frumos.


Le pudram cu zahar pudra cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

26.02.2018, 19:15

yammy

dantes 1

02.03.2018, 11:00

Bune!

Lau 1

02.03.2018, 11:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

4820 puncte

Constelatialeu

4527 puncte

Rocsi

4198 puncte

 Adi

3629 puncte

Panacris

2911 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti ANZAC