Puisori

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Iul 2010 | 1764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml lapte ,
  • 2 oua ,
  • 50 g unt moale sau ulei ,
  • 50 g zahar ,
  • 15 g drojdie ,
  • arome ,
  • faina cat cuprinde.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puisori:

-din drojdie ,laptele si putina faina se face maiaua care se va lasa la crescut


-ouale se bat bine cu zaharul si un vf sare


-se adauga peste maiaua crescuta


-se adauga si uleiul sau untul ,aromele,faina cat sa iasa un aluat potrivit


-se mai adauga in timpul framantarii ulei pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini


-se lasa la crescut


-dupa ce a crescut si si-a dublat volumul se mai framanta inca vreo 10 min dupa care se imparte in 8 bucati, fiecate se va modela in forma de sul


-se innoada


-se lasa pentru 15 min sa mai creasca putin, se ung cu ou si li se formeaza ochisorii si codita


-se coc 20-30 min , pa foc mic pt inceput dupa care se iuteste focul pt a se rumenii frumos

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Puisori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionela2682 1

28.07.2010, 20:02

ele...cam ocupata ,nu am avut timp sa le mai postez...dar ma bucur ca va plac! promit ca va mai " hranesc "din cand in cand,nu va las eu sa muriti de foame....!

ela 1

28.07.2010, 20:03

ionela2682 1

28.07.2010, 20:10

ela aici erai...?! te invit la un puisor! si o cana de lapte...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem