Tarta cu pui si ghebe

de Lau in Mancaruri cu carne, 8 Mai 2019 | 117 vizualizari

 

M-am inspirat de la Rocsi

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apa rece
  • sare
  • 240-250 g faina
  • Umplutura
  • 1 piept de pui
  • 300 g ghebe fierte
  • 1 ceapa verde
  • 150 g cascaval
  • 2 ou
  • 3 linguri lapte
  • 2 felii de ardeii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si ghebe:

Aluatul-intr-un bol amestecam oul cu sarea si untul taiat cubulete, adaugam faina amestecand cu paleta si treptat apa.


Framantam un aluat omogen cu mana. Intindem aluatul pe masa infainata.


Asezam in tava unsa si tapetata cu faina, presam usor cu degetele pe laterale si in colturi, taiem surplusul de aluat cu un cutit.


Intepam cu furculita si dam la frigider cat pregatim umplutura.


Umplutura-pieptul de pui taiat bucati mai mari, il condimentam cu condimente dupa gust (sare, piper, boia de ardei, rozmarin )


Incalzim 2 linguri de ulei, adaugam pieptul de pui si il rumenim pe toate partile pana ce isi lasa tot lichidul.


Ghebele le tocam si le calim impreuna cu ceapa verde in ulei incins, adaugam usturoiul pisat, 1 canita de apa, condimente dupa gust si lasam la foc potrivit pana ce scade.


Scoatem tava de la frigider, adaugam ghebele racite,puiul,bucati de ardei, bucati de cascaval sau dat prin razatoare.


Batem oul cu laptele si turnam peste tarta.


Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 180 grade C, pana ce se rumeste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Merisor 1

08.05.2019, 19:39

Ce bunătate de tartă ai făcut!

Adi 1

08.05.2019, 20:35

Buna!

Rocsi 1

08.05.2019, 20:51

Vin la tine, ca tarta asta imi place foarte mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de ied

de Bunica 7

ieri la 20:09

Tort Tiramisu

de RODIMUR 5

ieri la 15:11

Ciorba primavaratica de fasole boabe

ieri la 14:29

Sos marocan  Chermoula

ieri la 14:22

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne de porc