Tarta cu spanac si telemea

de Rahela Velicu in Mancaruri de legume, 10 Apr 2017 | 1898 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa, care merge atat la micul dejun cat si ca o gustare intre mese.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 80 g unt sau margarina
  • 350 g faina
  • 1 ou
  • 3 linguri de apa rece
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • umplutura:
  • 500 g telemea sarata
  • 400 g spanac
  • 2 oua
  • 2 graunte de usturoi
  • piper
  • 1 galbenus, 2 linguri de lapte, mac

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si telemea:

Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare.


Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale, adaugam si spanacul si usturoiul tocat marunt si mai mixam 2-3 minute, pana cand se incorporeaza bine.


Intindem o foaie rotunda din 3/4 din aluat si o punem in forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Marginile trebuie sa fie putin ridicate sa nu curga branza. Intepam din loc in loc aluatul cu furculita si punem branza. Din restul de aluat, facem grilajul pentru tarta. Ungem cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte de mac.


Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute.


Lasam la racit in forma de tarta, apoi o scoatem pe un platou.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Spalati telemeaua inainte, daca este prea sarata.

2

Deasupra se pot presara si seminte de susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

11.04.2017, 22:04

miki_a 1

12.04.2017, 06:21

Foarte mult îmi place!

Rahela Velicu 1

12.04.2017, 07:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu roşii, dovlecei şi caşcaval