Tarta cu sparanghel

de oanapl in Mancare copii, 10 Iun 2018 | 663 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"
Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina proaspat cernuta
  • 1 ou marime medie
  • 1 lingurita de sare
  • 125 g de unt taiat bucatele
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de apa rece
  • Umplutura:
  • 500 g sparanghel verde
  • 100 g sunca presata, taiata cubulete
  • 4 oua batute spuma
  • 200 g smantana dulce
  • sare
  • piper
  • o priza de nucsoara (dupa gust)
  • 125 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sparanghel:

Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora.


Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala incapatoare, pui apa la fiert atat cat sa acopere sparangelul la final, cand da in clocot, adaugi cojile de la sparangel si apoi lasi sa fiarba cam 10 minute. Scoti cojile cu o spumiera si adaugi sare. Cand incepe sa dea in clocot, adaugi sparangelul si il lasi 5-10 minute sa fiarba.


Cand sparanghelul este fiert, il scoti intr-o sita, sau alt recipient de scurgere si il lasi sa se racoreasca.


Intre timp, pregatesti tava pentru copt.. Ungi tava cu unt topit, cu o pensula, presari pesmet si il distribui uniform. Aranjezi aluatul in tava si il intepi cu o furculita.


Cand sparanghelul s-a racit, il tai in asa fel incat sa incapa in tava, il aranjezi sub forma de raze, adaugi sunca de Praga, cubuletele de cascaval pastrezi 30g pentru a presara peste tarta la final) , torni amestecul de oua, smantana, sare, piper, acoperi cu folie de aluminiu si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la 200 de grade C. Dupa primele 15 minute indepartezi folia. Cand amestecul de smantana si oua este ferm iar culoarea este galben – aurie scoti tava, presari cascaval rs si mai lasi 2-3 minutne in cuptor.


Dupa coacere, lasi 10 minute in tava pentru a se raci si apoi servesti tarta.

 

TIPS-URI

1

Prospetimea se recunoaste in partea de jos, la taietura si trebuie sa fie ferm, nu ca o bucata de cauciuc.

2

Sezonul de sparanghel incepe in jur de 15-20 aprilie, pana cel tarziu 1 iulie, in functie de temperaturile de afara. Dupa 24 iunie, sparanghelul e batran si lemnos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

11.06.2018, 21:26

Va multumesc de aprecieri! Da, a fost delicioasa!

MotanLaOale 1

11.06.2018, 22:41

kytz 1

13.06.2018, 04:51

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cea mai neagra negresa

de GeorgiG 5

ieri la 23:23

Lasagna de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:53

Snitel de porc cu pesmet panko

de -Miti- 7

ieri la 10:36

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

pe 15.08 la 22:01

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu prune, mere si nuci