Tarta cu sparanghel si somon fumé

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2011 | 8605 vizualizari

 

Cu ocazia asta am "luat o piatra-n gura" cum se spune :) si am pregatit o tarta cu sparanghel. Atentie insa, caci pretul sau este cam piperat daca il vrei proaspat. Asa se face ca la Carrefour un manunchi era 20 de lei, pe cand la Mega Image, 300 gr congelat, doar 9 lei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 26 cm:
  • Umplutura:
  • 300 gr sparanghel congelat
  • 250 gr somon fumé
  • 100 gr emmental ras
  • 300 ml lapte
  • 2-3 fire ceapa verde
  • o legatura mica patrunjel
  • 3 oua
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sparanghel si somon fumé:

Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade.

Sparanghelul se pune intr-o sita, deasupra unei oale in care fierbe apa, se acopera si se lasa sa fiarba asa vreo 15-20 de min. Apoi il scurgi foarte bine (altfel desi tarta o sa fie gata, continutul o sa fie nitel zemos la final) si il lasi sa se racoreasca. Intinzi aluatul in forma, presari pe fundul tavii bucatele mici de somon, asezi sparanghelul si deasupra torni compozitia rezultata din amestecul laptelui cu ouale, cu ceapa, patrunjelul, branza emmental si condimentele de mai sus. Uniformizezi suprafata tartei, reduci temperatura cuptorului la 180 de grade si pui tarta pentru 30-35 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Aluatul este cel folosit la tarta cu mere si curcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel si somon fumé" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Krystyan Trendy 1

18.05.2014, 12:34

interesanta reteta!

Panacris 1

12.11.2014, 08:26

Xandrinne 1

30.11.2014, 21:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor