Tarta cu spetsofai

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 25 Mar 2013 | 2134 vizualizari

 

Chiar daca as vrea sa traduc, nu as reusi, ptr ca e o reteta greceasca al carui nume "spetsofai" nu se poate traduce! Spetsofai, e o reteta originala din insula Spetses, foarte cunoscuta in Grecia, aceasta reteta s-a luat si s-a adaugat la o tarta.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
  • 500 gr carnaciori de porc
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei rosii grasi
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 vinete
  • 2 linguri usturoi pisat
  • 2 ardei iuti(depinde de gustul fiecaruia)
  • 1 lingura sos concentrat de rosii
  • jumatate buchet patrunjel
  • 2 lingurite chimen
  • 2 albusuri
  • jumatate ceasca (cafea) branza gen gruyere
  • ulei masline
  • sare
  • putin cimbru proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spetsofai:

Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin.


Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici dupa care adaugam la carnaciori, daca e nevoie, mai punem putin ulei. Adaugam ardeii iuti taiati bucati mici si curatati de seminte, sare, piper si bulionul de rosii. Nu e nevoie sa punem apa, ptr ca legumele au destula. Lasam la foc mic pana cand se inmoaie ardeii, cca 20 minute.


Foaia de placinta, o punem intr-o forma acoperita cu hartie de copt si mai punem si o alta hartie deasupra ca sa nu se umfle (eu am uitat!!!) si o punem la cuptor 180C ptr 30minute. Cand e gata, scoatem din cuptor, lasam deoparte, si in compozitia de carnaciori, punem albusurile de ou batute putin cu furculita, patrunjelul, cimbru si branza rasa, amestecam bine si punem peste foaia de placinta. E necesar sa punem ou la aceste tipuri de tarte ptr a intari compozitia. Punem la cuptor pe randul de jos la 180C ptr cca 15 minute.


Cand e gata, lasam sa se raceasca inainte de a taia felii.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune o branza mai picanta, da un gust mai profund!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spetsofai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Doralinda 1

25.03.2013, 23:56

Simona, am scris cum se pronunta, daca as fi scris cum ar trebui, ar fi fost greu de citit ! Σπετσοφαι! cert e ca e buna tare!!!!

Doralinda 1

25.03.2013, 23:57

Loredana, e si gustoasa tare!

Doralinda 1

25.03.2013, 23:57

Madi marin, multumesc ptr incredere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume