Tarta cu spetsofai

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 25 Mar 2013 | 4519 vizualizari

 

Chiar daca as vrea sa traduc, nu as reusi, ptr ca e o reteta greceasca al carui nume "spetsofai" nu se poate traduce! Spetsofai, e o reteta originala din insula Spetses, foarte cunoscuta in Grecia, aceasta reteta s-a luat si s-a adaugat la o tarta.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
  • 500 gr carnaciori de porc
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei rosii grasi
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 vinete
  • 2 linguri usturoi pisat
  • 2 ardei iuti(depinde de gustul fiecaruia)
  • 1 lingura sos concentrat de rosii
  • jumatate buchet patrunjel
  • 2 lingurite chimen
  • 2 albusuri
  • jumatate ceasca (cafea) branza gen gruyere
  • ulei masline
  • sare
  • putin cimbru proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spetsofai:

Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin.

Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici dupa care adaugam la carnaciori, daca e nevoie, mai punem putin ulei. Adaugam ardeii iuti taiati bucati mici si curatati de seminte, sare, piper si bulionul de rosii. Nu e nevoie sa punem apa, ptr ca legumele au destula. Lasam la foc mic pana cand se inmoaie ardeii, cca 20 minute.

Foaia de placinta, o punem intr-o forma acoperita cu hartie de copt si mai punem si o alta hartie deasupra ca sa nu se umfle (eu am uitat!!!) si o punem la cuptor 180C ptr  30minute. Cand e gata, scoatem din cuptor, lasam deoparte, si in compozitia de carnaciori, punem albusurile de ou batute putin cu furculita, patrunjelul, cimbru si branza rasa, amestecam bine si punem peste foaia de placinta. E necesar sa punem ou la aceste tipuri de tarte ptr a intari compozitia. Punem la cuptor pe randul de jos la 180C ptr cca 15 minute.

Cand e gata, lasam sa se raceasca inainte de a taia felii.

TIPS-URI

1

Puteti pune o branza mai picanta, da un gust mai profund!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spetsofai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Doralinda 1

25.03.2013, 23:56

Simona, am scris cum se pronunta, daca as fi scris cum ar trebui, ar fi fost greu de citit ! Σπετσοφαι! cert e ca e buna tare!!!!

Doralinda 1

25.03.2013, 23:57

Loredana, e si gustoasa tare!

Doralinda 1

25.03.2013, 23:57

Madi marin, multumesc ptr incredere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume si carne de pui