Tarta cu ton si cartofi

de Rocsi in Ton, 3 Iul 2019 | 2787 vizualizari

 

Cat de mult va plac tartele sarate? La noi in casa sunt foarte apreciate si le pregatesc destul de des, cu diverse ingrediente, de cele mai multe ori cu ce am prin frigider si camara. Cele cu peste le prefera ai mei, pentru ca ei sunt consumatori de peste. De aceasta data am ales sa fac umplutura din cartofi si ton, iar rezultatul a fost foarte, foarte bun. Puteti folosi si alt peste, eu am avut mai multe conserve cu ton si pe aceasta l-am pus in tarta. Mai aveam si 4 sardine intr-o cutie in frigider si le-am pus si pe acestea, doar ca sa scap de ele, dar voi folositi ce va place.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 100 gr unt
    • 1 ou
    • 200 gr faina
    • 2 linguri lapte
    • sare
    Umplutura:
    • 3 cartofi potriviti
    • 1 lingura parmezan
    • 150 gr ton in sos tomat
    • 150 gr ton in suc propriu
    • 150 gr cascaval
    • 1/2 legatura marar verde
    • sare
    • piper
    • 1/2 lingurita busuioc uscat
    • 5 rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton si cartofi:

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece taiat cubulete, oul si sarea. Amestecati cu mana, incepeti si incorporati faina, treptat. Puneti laptele si framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Intindeti aluatul intr-o foaie potrivit sa subtire. O asezati in tava, o lipiti bine si pe margini, iar daca este surplus peste tava, il taiati. Il intepati cu fruculita din loc in loc, il dati la frigider.

Umplutura: Cartofii curatati si taiati in cuburi, ii fierbeti in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii pasati cu furculita si ii lasati sa se racoreasca. Mararul il tocati marunt, il incorporati peste cartofii reci. Adaugati parmezanul si busuiocul. Desfaceti cutiile cu ton, cel in suc propriu il scurgeti de lichid. Cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Scoateti tava cu aluat din frigider. Puneti umplutura de cartofi, o nivelati, presarati putin cascaval ras. Puneti tonul simplu, apoi cel in sos tomat. Deasupra presarati restul de cascaval ras peste tot, apoi asezati jumatati de rochii cherry. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade. Lasati tarta pana se rumeneste frumos deasupra si este coapta si crusta. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati putin sa racoreasca. Se poate servi calda dar si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ksenya 1

05.07.2019, 10:49

si mie imi place rezultatul

Gherca Daniela 1

05.07.2019, 16:11

super!

Rocsi 1

05.07.2019, 21:56

Va multumesc foarte mult!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ton la cuptor