Tarta cu umplutura de visine

de Rocsi in Prajituri, 8 Mar 2012 | 2547 vizualizari

 

Este o tarta ce iti incanta papilele gustative,mai ales daca va plac deserturile putin acrisoare sin in plus este de post.
Am zis ca daca tot este 8 martie sa va aduc si un desert ,un martisor dulce ,prin care sa va urez sa aveti o primavara frumoasa,insorita si plina de iubire.La multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 gr margarina la pachet Unirea
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • 230 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 400 gr visine fara samburi
  • 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu umplutura de visine:

Aluat:


Mixam margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul vanilat,zaharul si apa. Adaugam praful de copt,coaja de portocala,iar la urma faina,pe care o punem treptat. Framantam cu mana pana ce faina este incorporata,iar aluatul devine nelipicios. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 1 ora.


Umplutura:


Intr-un bol amestecam praful de budinca cu putin sirop de visine. Acest amestec il punem peste restul siropului,adaugam zaharul vanilat. Turnam tot acest amestec intr-o cratita si punem pe foc,la flacara mica pana se ingroasa. Cand este ingrosata dam deoparte de pe foc,punem visinele si coaja de portocala. Amestecam bine apoi lasam sa se raceasca compozitia.


Scoatem aluatul din frigider. Presaram niste faina alba pe masa de lucru,apoi cu sucitorul intindem alauatul pana obtinem o foaie subtirica.
Tapetam o tava de tarta cu margarina si asezam cu grija foaia in tava. Taiem marginile,intepam cu furculita foaia ,apoi turnam umplutura.


Din marginile aluatului ,facem o foaie si decupam forme pe care le vom pune deasupra.


Dam tarta in cuptorul incins,la o temperatura potrivita (160-175 de grade) si o lasam acolo pana ce aluatul prinde o culoare aurie,circa 35 de minute. Cand este gata o scoatem si o lasam la racorit,apoi servim.


Daca nu va place sa fie prea acrisoara umplutura ,puneti 2-3 linguri de zahar in compozitia de budinca.


Sursa de inspiratie blat


Sursa inspiratie umplutura

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu umplutura de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

10.03.2012, 10:30

Daria!!

VERONICA2607 1

11.03.2012, 13:12

buna

Rocsi 1

11.03.2012, 16:04

Vera!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu vişine