Rulada

de Ancutsa in Prajituri, 22 Feb 2017 | 551 vizualizari

 

Rulada pufoasa cu gem de caise sau nutella.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6-7 linguri de faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf lingurita sare
  • un plic praf de copt
  • 1 lingurita de cacao
  • Bomboane colorate decorative
  • Pentru umplutura:
  • gem de caise
  • nutella sau ce altceva doriti.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada:


Se preincalzeste cuptorul.


Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, amestecate in prealabil cu o lingura de zahar vanilat, apoi se adauga si uleiul si ingredientele uscate: faina, praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.


Se toarna cateva linguri din compozitia rezultata intr-un castronel si se amesteca cu putina cacao. Se formeaza inimioare cu posul de ornat intr-o tava, pe foaie de copt, apoi se umple inimioarele cu bomboane colorate. Se da tava la cuptor 5 minute, cat sa se inchege inimioarele.


Se toarna compozitia alba in tava, peste inimioare, intinzand cu grija, cu o spatula. Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 15 minute sau pana se face aurie.


Cand este gata, se scoate pe un prosop de bucatarie curat si se ruleaza cu grija. Dupa ce raceste, se umple cu ce doriti. Eu am umplut o parte cu nutela si alta parte, cu gem de caise de casa.


Pofta Buna!


Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/rulada.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

kytz 1

22.02.2017, 22:06

mirela0911 1

23.02.2017, 11:10

Iau o feliuța!

Ancutsa 1

23.02.2017, 14:04

Kytz,

Mirela, cu mare drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise