Tarta cu urda si mazare

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2011 | 1508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina grau
  • 100 gr malai
  • o lingurita sare
  • 125 gr magarina (unt)
  • 1/2 lingurita praf copt
  • lapte dulce, rece (cat e necesar )
  • 400 gr urda
  • 2-3 linguri mazare
  • 200 gr sunca (sau alt mezel)
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 3-4 linguri faina
  • jumatate lingurita praf copt
  • o legatura marar proaspat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urda si mazare:

Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat. Te joci cu ingredientele :))


Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina. Framanti pana ce amestecul devine faramicios. Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat nelipicios din care poti forma cu usurinta o bila mare. (nu chiar asa de mare:))))) )


O invelesti in folie alimentara si o dai la rece pentru cel putin 30 minute.


Intre timp prepari umplutura.


Amesteci urda cu smantana si galbenusurile. Adaugi faina cu praful de copt si omogenizezi. Pui mazarea, mararul tocat si sunca taiata cubulete. Omogenizezi si potrivesti gustul de sare si piper. Adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor.


Ungi un vas cu unt. Din bila de aluat intinzi o foaie pe care-o asezi in tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, dupa ce in prealabil ai intepat-o cu furculita. Dupa 10 minute scoti si torni umplutura.


Bagi la cuptor la foc mediu si lasi pana incepe sa prinda culoare. Noi am servit cu iaurt.


Bun, bun, bun!


 

TIPS-URI

1

e asa de buna crustaaaa, nu adaugati ou!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urda si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Teo 1

16.06.2011, 23:13

frumos arata portia!

ionela2682 1

17.06.2011, 16:49

Ce bine arata...!

Cris2711 1

18.06.2011, 17:09

sorela te-a dat gata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda si marar