Tarta cu visine 2

de T I M E A in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 2393 vizualizari

 

Din categoria tartelor irezistibile face parte si tarta cu visine.Abia astept sa fac si cu visine proaspete pentru ca aceasta a fost facuta cu visine congelate. Nu e diferenta mare intre ele, doar ca acestea le-am fiert cu amidon iar vara pot sa le fac si fara. Cele congelate lasa mai multa apa si prefer sa le fac in modul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar brun sau alb (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
  • coaja de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr visine
  • 4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine 2:

Aluat:


- frecam untul cu zaharul si un varf de sare


- adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala - adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.


- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.


Aluatul il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin unt sau margarina.


Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 3-4 minute. Apoi adaugam amidonul desfacut intr-o lingura de apa si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam la racit.


Turnam umplutura peste aluat si nivelam.


Din aluatul ramas decupam floricele si le asezam peste fructe.


Dam tava la cuptorul preincalzit la foc moderat timp de aprox 30 de minute.


Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

 

TIPS-URI

1

in loc de coaja si suc de portocala se poate folosi lamaie

2

sucul de citrice poate fi inlocuit cu apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

T I M E A 1

06.04.2014, 21:37

July

laura_n 1

07.04.2014, 16:45

yuum!

T I M E A 1

07.04.2014, 18:10

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena