Tarta cu visine 2

de T I M E A in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 3579 vizualizari

 

Din categoria tartelor irezistibile face parte si tarta cu visine.Abia astept sa fac si cu visine proaspete pentru ca aceasta a fost facuta cu visine congelate. Nu e diferenta mare intre ele, doar ca acestea le-am fiert cu amidon iar vara pot sa le fac si fara. Cele congelate lasa mai multa apa si prefer sa le fac in modul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar brun sau alb (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
  • coaja de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr visine
  • 4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine 2:

Aluat:


- frecam untul cu zaharul si un varf de sare


- adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala - adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.


- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.


Aluatul il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin unt sau margarina.


Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 3-4 minute. Apoi adaugam amidonul desfacut intr-o lingura de apa si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam la racit.


Turnam umplutura peste aluat si nivelam.


Din aluatul ramas decupam floricele si le asezam peste fructe.


Dam tava la cuptorul preincalzit la foc moderat timp de aprox 30 de minute.


Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

TIPS-URI

1

in loc de coaja si suc de portocala se poate folosi lamaie

2

sucul de citrice poate fi inlocuit cu apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

T I M E A 1

06.04.2014, 21:37

July

laura_n 1

07.04.2014, 16:45

yuum!

T I M E A 1

07.04.2014, 18:10

Laura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Boema

de Ancutsa 6

ieri la 23:07

Prajitura cu mere si caramel

de oanapl 6

ieri la 20:06

Gogosi pufoase

ieri la 18:47

Prajitura saseasca cu afine

ieri la 17:37

Prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone

de oanapl 6

ieri la 17:34

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Boema

de Ancutsa 6

ieri la 23:07

Prajitura cu mere si caramel

de oanapl 6

ieri la 20:06

Gogosi pufoase

ieri la 18:47

Prajitura saseasca cu afine

ieri la 17:37

Prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone

de oanapl 6

ieri la 17:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea