Tarta de fructe cu gelatina

de Valclaudia in Prajituri, 14 Iul 2013 | 18411 vizualizari

 

fetita mea adora tarta asta! O combinatie de dulce cu acrisor, un desert portivit pentru o zi de vara (mai ales daca o tineti la frigider inainte de servire)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de apa minerala
  • 1/2 pliculet praf de copt (stins intr-o jumatate de lingurita de otet)
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 1 plic de budinca vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • lapte, cca 450 ml
  • Fructe:
  • 4 nectariene
  • 1 cana de strugurei rosii
  • Pentru decor:
  • 2 plicuri gelatina alimentara pentru tarte (una rosie. una alba)
  • 2 linguri de zahar
  • cca 450 ml apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe cu gelatina:

Intai ne ocupam de prepararea blatului:


Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand galbenusurile isi dubleaza volumul. Sarea se adauga peste albusuri, se mixeaza la viteza mare a mixerului pana obtinem o spuma. Peste galbenusurile batute adaugam pe rand cele patru linguri de apa, apoi alternam cu incorporarea albusului batut spuma si cele 4 linguri de faina proaspat cernuta.


Ungem o tava de tarte cu ulei, o tapetam cu faina si turnam aluatul de blat in ea. Dam la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 20-25 min la temperatura moderata.

Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca blatul in tava apoi il mutam pe un platou ,rasturnandu-l.


Trecem la prepararea cremei /budincii, urmand indicatiile de pe plic. Eu intotdeauna reduc putin cantitatea de lichid trecuta la ingrediente/instructiuni; in acest caz,de la 500 ml lapte am folosit doar 450 ml, pentru a fi sigura ca mi se intareste budinca.


Cand budinca este fiarta, asa fierbinte o intindem peste blat.


Spalam nectarinele, le taiem si le asezam peste budinca.Deasupra presaram bobite de strugurei rosii.


Pregtim gelatina, urmand ca si la budinca instructiunile de pe plic. (Eu am folosit un plic de gelatina transparenta si unul de gelatina rosie pentru a obtine prin combinarea lor un roz transparent, sa se vada fructele pe tarta; plus ca si aici am redus apa de la 500ml la 450).


Turnam gelatina fierbinte peste fructe, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi trecem tarta prin frigider pentru cel putin o ora si servim.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructe dupa preferinta fiecaruia. Eu asta am avut...

2

Ornata cu frisca e si mai buna dar n-am avut :(

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe cu gelatina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

15.07.2013, 22:59

minunat!la favo

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 17:23

arata grozav

delia64 1

08.09.2016, 09:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)