Tartă de lămâie

de Zamfira in Dulciuri, 18 Oct 2015 | 622 vizualizari

 

O tartă surpriză…pentru momente frumoase și unice alături de cei dragi. Are un parfum puternic de lămâie ce se impune atât în momentul coacerii cât și al savurării tartei. Va fi un desert emoționant și contrar reacției de a vă stâmba(de la gustul acru al lămâii) toată lumea va fi cu zâmbetul pe buze….și poate vor întreba: – se poate încă o felie? :)))) vă pup cu un dulce-acrișor pupic…

 

INGREDIENTE

  • 175 g unt/margarină
  • 175 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 2 lămâi mari
  • 175 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt

Sosul de lămâie

  • 150 g zahăr pudră
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 6 linguri de apă

Ornat

  • feliuțe de lămâie
  • coajă rasă de lămâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă de lămâie:

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina.

Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama.

Din această cantitate punem deoparte cele 3 linguri de zeamă de lămâie pentru sos şi o linguriţă de coajă rasă pentru decor. Adăugând zeama şi coaja de la lămâie.

Amestecăm totul foarte bine, o să se formeze o masă ciudată, apoasă dar aşa trebuie să arate.

Adăugă, făina amestecată cu praful de copt și cele trei ouă bătute foarte bine. Omogenizăm totul până când ingredientele se unesc.

Tapetăm cu ulei(unt) și făină o formă de tartă.

Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Mare atenție la flacără, este un aluat foarte sensibil, se poate arde la exterior și rămâne crud în interior.

Cel mai bine e să avem o flacăra mai puternică în primele 5 minute apoi să-l reducem destul de mult și să folosim mijlocul chiar etajul superior al cuptorului. E posibil să nu fie nevoie de 30 de minute, ci de mai puțin timp.

După ce-l scoatem din cuptor îl lăsăm să se răcească, abia apoi turnăm sosul de lămâie.

Sosul de lămâie

Ametecăm zahărul pudră cu zeama de lămâie și apa. Frecăm energic compoziția apoi stropim suprafața tartei cu acest sos. Ornăm cu coajă rasă de lămâie și feliuțe mici de lămâie.


 

RETETA IN IMAGINI

Tartă de lămâie-0
Tartă de lămâie-1
Tartă de lămâie-2
Tartă de lămâie-3
Tartă de lămâie-4
Tartă de lămâie-5
Tartă de lămâie-6
Tartă de lămâie-7
Tartă de lămâie-8
Tartă de lămâie-9
Tartă de lămâie-10
Tartă de lămâie-11
Tartă de lămâie-12
Tartă de lămâie-13
Tartă de lămâie-14

COMENTARII (23)

Zamfira

Zamfira 1

18.10.2015, 20:48

Daniela, Motan, Rocsi multumesc!!!

Rux

Rux 1

18.10.2015, 22:26

Deliciu total! Arata tare tare bine!

Zamfira

Zamfira 1

18.10.2015, 22:35

Multumesc Rux!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!