Tartă de lămâie

de Zamfira in Dulciuri, 18 Oct 2015 | 3124 vizualizari

 

O tartă surpriză…pentru momente frumoase și unice alături de cei dragi. Are un parfum puternic de lămâie ce se impune atât în momentul coacerii cât și al savurării tartei. Va fi un desert emoționant și contrar reacției de a vă stâmba(de la gustul acru al lămâii) toată lumea va fi cu zâmbetul pe buze….și poate vor întreba: – se poate încă o felie? :)))) vă pup cu un dulce-acrișor pupic…

 

INGREDIENTE

  • 175 g unt/margarină
  • 175 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 2 lămâi mari
  • 175 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt

Sosul de lămâie

  • 150 g zahăr pudră
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 6 linguri de apă

Ornat

  • feliuțe de lămâie
  • coajă rasă de lămâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă de lămâie:

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina.

Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama.

Din această cantitate punem deoparte cele 3 linguri de zeamă de lămâie pentru sos şi o linguriţă de coajă rasă pentru decor. Adăugând zeama şi coaja de la lămâie.

Amestecăm totul foarte bine, o să se formeze o masă ciudată, apoasă dar aşa trebuie să arate.

Adăugă, făina amestecată cu praful de copt și cele trei ouă bătute foarte bine. Omogenizăm totul până când ingredientele se unesc.

Tapetăm cu ulei(unt) și făină o formă de tartă.

Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Mare atenție la flacără, este un aluat foarte sensibil, se poate arde la exterior și rămâne crud în interior.

Cel mai bine e să avem o flacăra mai puternică în primele 5 minute apoi să-l reducem destul de mult și să folosim mijlocul chiar etajul superior al cuptorului. E posibil să nu fie nevoie de 30 de minute, ci de mai puțin timp.

După ce-l scoatem din cuptor îl lăsăm să se răcească, abia apoi turnăm sosul de lămâie.

Sosul de lămâie

Ametecăm zahărul pudră cu zeama de lămâie și apa. Frecăm energic compoziția apoi stropim suprafața tartei cu acest sos. Ornăm cu coajă rasă de lămâie și feliuțe mici de lămâie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Zamfira 1

18.10.2015, 20:48

Daniela, Motan, Rocsi multumesc!!!

RuxyRux 1

18.10.2015, 22:26

Deliciu total! Arata tare tare bine!

Zamfira 1

18.10.2015, 22:35

Multumesc Rux!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si dulceata de pepene rosu