Tarta de pere cu fistic

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 11 Apr 2011 | 4779 vizualizari

 

Ieri, m-am trezit cu noaptea-n cap, plina de energie si-am facut o tarta cu pere, dulce-acrisoara, savurata pe-ndelete cu cafeluta de dimineata. Apoi s-a pus pe o rapaiala de vara, ploaie cu bulbuci, scurta si-mbufnata si fix cand credeam ca planurile mele de duminica s-au naruit, a dat iarasi soarele. Asa ca mi-am luat jumatatea la brat, ne-am spus "tu" - vorba cantecului - si am pornit la plimbare prin parc. Am lenevit pe o bancuta citind si razand, am pus tara la cale si cu aparatul atarnat de gat am fotografiat tot ce misca, fiecare boboc, un bunic plimbandu-si nepotelul sau nepotica, orice floare, mugur, gaza microscopica, ca-n poezia lui Topirceanu. Dupa minutiosul recensamant floral, zau ca-mi venea sa-mi las balta toate interesele si sa mai stau asa, cu fundu-n iarba si ochii-n cer inca vreo jumatate de zi :).

De ajuns cu vorbaria, iata si reteta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 cm):
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina si inca 1-2 linguri pentru blatul de lucru
  • 40 gr zahar
  • 1 galbenus
  • o lingurita esenta de rom dizolvata in 2 linguri de apa
  • Compozitie:
  • 7 pere medii
  • 2 mere
  • 5-6 linguri nectar de pere
  • un varf de cutit de scortisoara
  • sucul de la o lamaie
  • 3-4 linguri de fistic tocat mai mare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de pere cu fistic:

Pentru aluat pui intr-un vas toate ingredientele (reci) si le framanti pana cand aluatul devine lucios si omogen. Invelesti in folie de plastic si pui la frigider pentru 30 min. Intre timp cureti fructele. Merele si doua dintre pere le tai mai marunt si le pui intr-o craticioara, impreuna cu nectarul, sucul de lamaie si scortisoara. Pui sa fiarba, cu capac deasupra, la foc mic, cam 10 min. Apoi dai capacul la o parte si mai lasi inca 15 min, pana obtii un piure. Din cand in cand mai amesteci ca sa nu se lipeasca iar la final pasezi bucatile ramase intregi cu o furculita. Lasi sa se raceasca putin.

Dai drumul la cuptor sa se incalzeasca la 200 de grade.

Scoti aluatul din frigider, il intinzi pe blatul de lucru pudrat cu faina, il rulezi pe facalet si il derulezi peste forma de tarta. Adaugi piureul,  restul de 5 pere le tai felii si le asezi deasupra. Pui tarta la cuptor 30-35 min. iar cand o scoti, presari si fisticul tocat. Servesti rece, eventual cu inghetata alaturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de pere cu fistic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici