Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....

de Rocsi in Prajituri, 1 Sep 2010 | 4272 vizualizari

 

Este reteta lui Julie..este o tarta foarte frageda si delicioasa ..multumesc Julie mult...si daca maine tot e ziua lui Ionix i-o dedic din suflet ei ca sa stie ca o port mereu in inima....

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr faina
  • pentru umplutura cu prune:
  • 12 prune mari(eu am avut niste prune mari )
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura si jumatate pesmet
  • pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....:

aluatul:


galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.


apoi punem si untul(la temperatura camerei sa fie).


dupa ce am frecat aceste 3 ingrediente adaugam coaja si zeama de la lamaie ,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si esenta de rom.


le amestecam bine,apoi punem faina treptat si framantam un aluat potrivit de moale si il dam la rece.


pregatim umplutura:


prunele le spalam,indepartam cozile,le scoatem samburii si le taiem feliute.


peste adaugam zaharul,pesmetul si zaharul vanilat.


le incorporam bine.


luam aluatul din frigider.


intindem o foaie ,iar aceasta o asezam intr-o tava rotunda(eu am pus in tava detasabila),care este unsa cu margarina.


o intepam putin cu furculita apoi asezam prunele.


o dam la cuptor pentru 15 min,acesta fiind incins inainte.


intre timp batem de bezea:albusurile le batem bine spuma,adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat si le batem pana ce sta teapana.


dupa 15 min scoatem tarta din cuptor,asezam bezeaua si o intindeam uniform si o mai dam iar in cuptor 15 min.


cand o scoatem o presaram cu scortisoara si o lasam sa se raceasca apoi servim.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix...." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

08.09.2010, 11:08

a fost tare buna julie..multumesc de inspiratie

Ana_Maria269 1

07.10.2010, 18:24

Tocmai am facut prajitura si sunt uimita, are un senzational , este foarte parfumata, si arata foarte bine... si nici nu se prepara foarte greu. Felicitari !!! o voi face mereu cu placere

Rocsi 1

07.10.2010, 19:57

ana ma bucur k ti-a placut..nu imi apartine mie reteta ci lui julie de pe bucataras dar dak tia-m fost de ajutor si te-ai inspirat d ela mine ma bucur...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere