Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....

de Rocsi in Prajituri, 1 Sep 2010 | 3834 vizualizari

 

Este reteta lui Julie..este o tarta foarte frageda si delicioasa ..multumesc Julie mult...si daca maine tot e ziua lui Ionix i-o dedic din suflet ei ca sa stie ca o port mereu in inima....

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr faina
  • pentru umplutura cu prune:
  • 12 prune mari(eu am avut niste prune mari )
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura si jumatate pesmet
  • pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....:

aluatul:

galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.

apoi punem si untul(la temperatura camerei sa fie).

dupa ce am frecat aceste 3 ingrediente adaugam coaja si zeama de la lamaie ,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si esenta de rom.

le amestecam bine,apoi punem faina treptat si framantam un aluat potrivit de moale si il dam la rece.

pregatim umplutura:

prunele le spalam,indepartam cozile,le scoatem samburii si le taiem feliute.

peste adaugam zaharul,pesmetul si zaharul vanilat.

le incorporam bine.

luam aluatul din frigider.

intindem o foaie ,iar aceasta o asezam intr-o tava rotunda(eu am pus in tava detasabila),care este unsa cu margarina.

o intepam putin cu furculita apoi asezam prunele.

o dam la cuptor pentru 15 min,acesta fiind incins inainte.

intre timp batem de bezea:albusurile le batem bine spuma,adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat si le batem pana ce sta teapana.

dupa 15 min scoatem tarta din cuptor,asezam bezeaua si o intindeam uniform si o mai dam iar in cuptor 15 min.

cand o scoatem o presaram cu scortisoara si o lasam sa se raceasca apoi servim.

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix...." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

08.09.2010, 11:08

a fost tare buna julie..multumesc de inspiratie

Ana_Maria269 1

07.10.2010, 18:24

Tocmai am facut prajitura si sunt uimita, are un senzational , este foarte parfumata, si arata foarte bine... si nici nu se prepara foarte greu. Felicitari !!! o voi face mereu cu placere

Rocsi 1

07.10.2010, 19:57

ana ma bucur k ti-a placut..nu imi apartine mie reteta ci lui julie de pe bucataras dar dak tia-m fost de ajutor si te-ai inspirat d ela mine ma bucur...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L