Tarta frangipane cu pere

de anca_rm in Dulciuri, 2 Oct 2015 | 751 vizualizari

 

Este o tarta de care te indragostesti. Gustul deosebit este dat de migdale, alune sau nuci de usorul iz de alcool precum si de fructele coapte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta:
  • -200 g faina
  • -100 g unt
  • -1 galbenus
  • -praf de sare
  • -1/2 lingurita esenta migdale
  • Pentru umplutura:
  • -100 g migdale macinate (nuci, alune, arahide)
  • -80 g unt
  • -2 oua
  • -80 g zahar
  • -2 linguri lichior amaretto
  • -zeama de la o jumate de lamaie
  • -pere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frangipane cu pere:

Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios.


Intr-un vas punem faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale. Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.


Pe o tava de tarta (10x30) intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii, apoi intepam cu furculita din loc in loc si dam la congelator pentru 20 minute.


Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.


Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura.


Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final migdalele macinate.


Perele le curatam si scoatem semintele. Am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 pere. Le-am taiat in jumate, dar in functie de cat de mari sunt perele le puteti taia in cate felii doriti.


Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta.


Scoatem aluatul din cuptor, turnam umplutura si asezam perele.


Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade pentru inca 20 minute.


Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frangipane cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

03.10.2015, 11:30

mirela0911 1

05.10.2015, 15:00

Mmmm, ce buna e!

Valclaudia 1

08.12.2015, 20:35

favorita,clar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de pere