Tarta Quiche Lorraine

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2015 | 4507 vizualizari

 

Va propun o tarta rapida de vara cu ceapa verde si rosii cherry...
Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.
Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta.
Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.
Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei si include obligatoriu branza Emmental sau Gruyére.
(sursa: culinar.ro)

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foetaj
  • 200 gr bacon afumat
  • 4 oua
  • 3 linguri bune de smantana
  • 20 rosii cherry
  • ceapa verde
  • 100 gr cascaval Emmental
  • boia de ardei dulce, sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Quiche Lorraine:

Incalziti cuptorul la 200 ° C 

Prajiti baconul fără grăsime într-o tigaie anti-aderenta.

Adaugati ceapa tăiata marunt, apoi roșiile cherry tăiate în două. 

Gatiti 5 minute și rezervati. 

Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul.

Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat). 

Se pune aluatul de foietaj in forma de tarta unsa cu unt.

Depuneti compozitia cu bacon. Adaugati cascavalul taiat cubulete.

Presarati boia de ardei.

Varsati deasupra ouăle cu smântâna.

Coaceți timp de 30-40 minute.

O puteti servi calduta cu o salata verde, sau rece ca aperitiv.

Pofta Buna!!!!

TIPS-URI

1

atentie la sare- baconul este deja sarat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la punga