Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cepele se curata, se spala si se toaca marunt.
Pieptul de pui, fara os si fara piele, il spalam bine, apoi il taiem cubulete.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie, apoi punem ceapa la calit.
Dupa ce s-a calit o scurgem de ulei si o punem intr-un vas.
In acelasi ulei punem pieptul de pui, si lasam pana se albeste.
Dupa ce s-a facut carnea, o strecuram de apa lasata si o punem peste ceapa calita.
Asezonam cu sare si piper dupa gust, apoi o lasam sa se raceasca.
Dupa ce carnea si ceapa s-au racit, adaugam oul batut si smantana si omogenizam.
Dam umplutura de-o parte, si ne ocupam de aluat.
Foaia de aluat decongelata o punem intr-o forma de tarta unsa cu putin ulei, acoperind si marginile. Taiem surplusul de aluat.
Punem apoi compozitia de carne, iar din aluatul ce ne-a ramas decupam diverse forme, dupa preferinta. Eu am facut stelute, cu o forma de fursecuri.
Ungem tarta cu oul batut cu lapte si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.
Se serveste calda sau rece, este buna oricum.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult