Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 17 Ian 2016 | 1890 vizualizari

 

Minunatie dulce, delicioasa...va invit la savurat! :x

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 260 gr. faina plus o lingura pentru infainat
  • 180 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou
  • 1 lingura plina de smantana( 20% grasime)
  • 50 gr. zahar pudra
  • vanilie

Umplutura:

  • 300 gr. branza dulce mai scursa
  • 300 gr. urda
  • 175 gr. zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 125 gr. ciocolata 60% cacao
  • un cubulet de unt( 25 gr.)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata:

Blatul de tarta:

Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat usor si l-am dat la rece pentru o jumatate de ora, timp in care am pregatit umplutura.

Umplutura am preparat-o amestecand  toate ingredientele( mai putin ciocolata) cu un tel, apoi am dat-o la rece.

Intr-un ibric am topit untul si in el ciocolata la foc foarte mic.

Pe o foaie de copt usor infainata am intins blatul si l-am transferat in tava ceramica rotunda unsa cu putin unt, am pus crema de branza si deasupra ciocolata topita, amestecand usor cu o furculita pentru marmorare.

Am copt tarta o ora in cuptorul incins la 180 de grade.

Desigur am racit prajitura inainte de a o portiona.

Tarta este foarte buna, o recomand cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Lau 1

18.01.2016, 09:54

delicioasa

mirela0911 1

18.01.2016, 15:19

Vin sa savurez!

RuxyRux 1

24.01.2016, 21:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci