Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 17 Ian 2016 | 453 vizualizari

 

Minunatie dulce, delicioasa...va invit la savurat! :x

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 260 gr. faina plus o lingura pentru infainat
  • 180 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou
  • 1 lingura plina de smantana( 20% grasime)
  • 50 gr. zahar pudra
  • vanilie

Umplutura:

  • 300 gr. branza dulce mai scursa
  • 300 gr. urda
  • 175 gr. zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 125 gr. ciocolata 60% cacao
  • un cubulet de unt( 25 gr.)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata:

Blatul de tarta:


Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat usor si l-am dat la rece pentru o jumatate de ora, timp in care am pregatit umplutura.


Umplutura am preparat-o amestecand toate ingredientele( mai putin ciocolata) cu un tel, apoi am dat-o la rece.


Intr-un ibric am topit untul si in el ciocolata la foc foarte mic.


Pe o foaie de copt usor infainata am intins blatul si l-am transferat in tava ceramica rotunda unsa cu putin unt, am pus crema de branza si deasupra ciocolata topita, amestecand usor cu o furculita pentru marmorare.


Am copt tarta o ora in cuptorul incins la 180 de grade.


Desigur am racit prajitura inainte de a o portiona.


Tarta este foarte buna, o recomand cu drag!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Lau 1

18.01.2016, 09:54

delicioasa

mirela0911 1

18.01.2016, 15:19

Vin sa savurez!

RuxyRux 1

24.01.2016, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si cu rahat