Tarta rustica cu dovlecei

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2016 | 5367 vizualizari

 

Daca va plac dovleceii, aceasta tarta este una foarte buna, usor de preparat, economica si poate fi luata la pachet sau de ce nu la picnic! Eu am refacut-o ca s-a terminat foarte repede :D

 

INGREDIENTE

  • 425g dovlecei
  • 4 oua mari
  • 50g unt/ulei
  • 125g cascaval ras
  • 125-130g lapte
  • 150g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu dovlecei:

Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri.

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam untul topit si racit (sau ulei, daca nu aveti  prin casa unt), amestecam bine, apoi adaugam si cascavalul, laptele, ne ajutam de o spatula sau o lingura de lemn pentru a omogeniza bine ingredientele. Faina cu praful le copt le trecem printr-o sita direct peste compozitia de galbenusuri, potrivim de sare si amestecam totul pana la omogenizare.
       La sfarsit adaugam feliile de dovlecei si albusurile batute spuma, amestecam totul cu grija cu ajutorul unei spatuli pana omogenizam bine toate ingredientele.

       Punem compozitia rezultata intr-o tava (de 24cm am avut eu) tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini pentru a nu se lipi.
        Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40minute sau facem testul cu scobitoarea.
       O lasam sa se raceasca, o portionam dupa preferinte si se serveste rece!
Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste