Tarta rustica cu mere si prune

de cristeena20 in Prajituri, 21 Sep 2014 | 3399 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta de la Irina (multumesc mult Irina!!) si rezultatul a fost mult pe placul meu. E o tarta simpla, unde aromele de mar si de prune amestecate cu scortisoara te imbie la cat mai multe felii. Va spun sincer ca tarta am topit-o intr-o zi :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 220 gr faina
  • 125 gr unt
  • 60 ml apa
  • putina sare
  • 2 linguri de zahar
  • Umplutura:
  • 3-4 mere mari ;
  • aprox 5 prune;
  • scortisoara ;
  • 6 linguri zahar ;
  • 1 lingura amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si prune:

- Punem faina cu zaharul si sarea intr-un vas si adaugam untul rece. Frecam bine si adaugam apa rece (apa sa fie rece de la frigider). Facem un aluat pe care il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin 30 minute.

- Merele se curata de coaja si le taiem cubulete. La fel prunele se taie felii. Presaram cu zahar, scortisoara si presaram cu o lingura de amidon. Lasam sa se inmoaie putin fructele.

- Aluatul il intindem intr-o foaie rotunda si il punem in tava de tarta (unsa cu unt si pudrata cu faina). Punem umplutura peste si marginile le intoarcem peste fructe.

- Dam la cuptorul incins la 180 grade pt cca 30-40 minute, pana tarta e bine rumena.

TIPS-URI

1

fructele se pot pune putin la foc inainte, pentru a se inmuia putin. Eu am preferat sa fie crude .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine