Tarta rustica cu prune si nuci

de Rocsi in Prajituri, 15 Apr 2013 | 2160 vizualizari

 

Dupa cum bine stiti Magda cea care detine blogul Cat's kitchen este gazda in aceasta luna in cadrul proiectului Dulce Romanie si ne provoaca sa gatim cu leurda, ciuperci sau tarte rustice...Leurda nu am mancat niciodata, cu ciuperci nu stiam exact ce sa fac mai ales ca trebuie sa fie un preparat de post, asa ca, in cele din urma, am ales o tarta rustica dar tot de post. Cred ca mai bine nu se putea ca ne-a placut asa mult si s-a mancat cat ai clipi si s-a cerut repetata.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 125 gr margarina la pachet
  • 200 gr faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 5 linguri apa rece

Pentru umplutura:

  • 600 gr prune congelate (sau proaspete cand este sezonul lor)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
  • cativa miezi de nuca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu prune si nuci:

Aluatul:

Intr-un bol punem margarina rece taiata cubulete.

Adaugam faina, zaharul, zaharul pudra cu pastai de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si amestecam cu degetelele pana obtinem un aluat nisipos.

Punem cele 5 linguri de apa si framantam pana aluatul este inchegat bine si formam o bila.

O invelim in folie alimenta si o dam la frigider macar 30 de minute.

Prunele le scoatem la dezghetat cu o seara inainte, apoi le asezam intr-o sita sa se scurga de zeama.

Scoatem aluatul de la frigider, presaram putina faina pe masa de lucru si intindem o foaie de circa 1 cm grosime.

Ungem o tava de tarta cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem foaia din aluat, o lipim bine si de margini apoi o intepam cu furculita.

Asezam prunele, presaram zaharul, apoi pe cel pudra cu pastai de vanilie si rupem cateva bucatele de miez de nuca pe care le asezam deasupra.

Marginile de aluat nu le taiem ci venim cu ele peste prune si facem niste pliseuri.


Bagam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam tarta la copt pana aluatul devine auriu, dureaza cam 40- 45 de minute.

Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Se poate servi simpla sau pudrata cu zahar.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Rocsi 1

21.04.2013, 21:10

Ruxy iti multumesc mult

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 13:50

ce frumos arata

Rocsi 1

19.11.2013, 19:56

Krysty multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune