Tarta sarata cu ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2015 | 1666 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare:

  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 oua potrivite
  • o lingura cu smantana
  • o lingurita cu sare
  • o lingurita cu zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • un cub de unt moale

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 1/2 kg ciuperci proaspete
  • 200 gr cas sarat de oi
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua mari
  • 2 linguri cu smantana
  • busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu ciuperci:

In prima faza pregatim aluatul.


Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute.


Separat cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare. Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt.


Dupa framantare, lasam aluatul la dospit, intr-un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul.


In tot acest timp, curatam ciupercile, le spalam si le feliem. Le coacem apoi pe tava de aragaz atat cat sa se rumeneasca frumos.


Din aluatul framantat, intindem o foaie (nu foarte groasa) si o asezam intr-o tava unsa cu putin unt/ulei.


Presaram casul trecut prin razatoare, asezam felii de ciuperci coapte si adaugam ouale batute impreuna cu smantana.


Adaugam cascavalul ras si un nou rand de ciuperci coapte, dupa care dam tava la cuptor pentru 40 de minute aproximativ.


Dupa coacere, tarta se lasa in cuptor, sa se raceasca treptat.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Aluatul obtinut are o consistenta moale, elastica.

2

Se pot adauga in aluat diverse condimente uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

04.09.2015, 20:45

Cat de bine arata

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2015, 21:28

Multumesc Rociuta!

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 13:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34