Tarta sarata cu ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2015 | 1954 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare:

  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 oua potrivite
  • o lingura cu smantana
  • o lingurita cu sare
  • o lingurita cu zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • un cub de unt moale

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 1/2 kg ciuperci proaspete
  • 200 gr cas sarat de oi
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua mari
  • 2 linguri cu smantana
  • busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu ciuperci:

In prima faza pregatim aluatul.


Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute.


Separat cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare. Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt.


Dupa framantare, lasam aluatul la dospit, intr-un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul.


In tot acest timp, curatam ciupercile, le spalam si le feliem. Le coacem apoi pe tava de aragaz atat cat sa se rumeneasca frumos.


Din aluatul framantat, intindem o foaie (nu foarte groasa) si o asezam intr-o tava unsa cu putin unt/ulei.


Presaram casul trecut prin razatoare, asezam felii de ciuperci coapte si adaugam ouale batute impreuna cu smantana.


Adaugam cascavalul ras si un nou rand de ciuperci coapte, dupa care dam tava la cuptor pentru 40 de minute aproximativ.


Dupa coacere, tarta se lasa in cuptor, sa se raceasca treptat.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Aluatul obtinut are o consistenta moale, elastica.

2

Se pot adauga in aluat diverse condimente uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

04.09.2015, 20:45

Cat de bine arata

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2015, 21:28

Multumesc Rociuta!

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 13:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneza