Tarta sarlota

de Lau in Torturi, 29 Apr 2011 | 2092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • SARLOTA
  • 1 plic praf de sarlota cu gust de vanilie
  • 300 m llapte
  • DECOR
  • 100 g zahar
  • 5 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarlota:

BLATUL-se freaca galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,sarea pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor de jos in sus. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la racit si se taie un rotund ajutandu-ne cu o farfurie sau cu tava. Nu se arunca marginile.


Se ia o tava detasabila si se aseaza blatul care l-am taiat si cu restul care a ramas formam marginile.


Sarlota se pregateste conform instructiunilor de pe plic, dupa care se toarna in tava si se da la rece 1 ora. Pregatim siropul de zahar ars.


Decor-topim zaharul si cand este lichid se ia de pe foc si se adauga apa. Se amesteca, dupa care se adauga iar pe foc si se lasa sa fiarba 1 minut, dupa care se toarna peste sarlota.


Se mai lasa 1 ora dupa care se poate servi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarlota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

02.05.2011, 13:57

adry88 1

31.05.2011, 16:03

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort Rusesc