Tarta "Simfonia Perelor"

de ANNA_46 in Prajituri, 7 Sep 2012 | 1132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr. faina
  • 12 5gr.zahar
  • 125 gr.unt
  • 2 oua,
  • un praf sare
  • un varf de cutit praf de copt
  • Pentru crema:
  • 1/2 lapte
  • 3 l. amidon
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 200 gr. frisca
  • 4 foi gelatina sau praf, cca. 8 sau 10 gr.
  • cateva pere sau un compot de pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta "Simfonia Perelor":

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat ,pe care-l odihnim 1/2 ora la rece, dupa care il intindem si il asezam frumos intr-o forma unsa. Acoperim cu hartie de copt, iar deasupra punem ceva boabe, eu am folosit 200 gr. fasole. Il vom coace in cuptorul preincalzit la 180°C cca. 40 sau 50 minute, pana ce marginile capata o culoare aurie. Lasam la racit.


Intr-o craticioara punem cele 3 linguri de amidon, adaugam usor laptele, cele 200 gr. de ciocolata si o fierbem. Luam de pe foc si asteptam sa se raceasca. Intre timp batem frisca si punem gelatina la inmuiat. Dupa ce s-a racit crema, adaugam frisca, gelatina o incalzim putin de tot,in apa in care s-a inmuiat, pana ce se dizolva si o adaugam la crema, amestecam bine si ornam tarta.


La sfarsit asezam perele deasupra, ale mele au fost tare coapte, daca sunt cam verzi le fierbem putin in apa cu zahar. Iar cele din compot le asezam un pic pe un servet.


Tarta trebuie lasata cateva ore la rece, eu am lasat-o peste noapte. Notele au fost prima mea incercare. Pe blatul de bucatarie am intins cateva pungulite, glazura am topit-o, am taiat un coltisor la pungulita si m-am pus pe treaba. Formele le-am lasat pana a doua zi , dupa care le-am dezlipit cu grija.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta "Simfonia Perelor"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ANNA_46 1

28.10.2012, 15:40

Multumesc frumos Ina

T I M E A 1

17.11.2012, 18:34

wow! E minunat!

ANNA_46 1

17.11.2012, 19:43

Multumesc frumos Timea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere