Tarta Simo

de simo_brkic in Torturi, 30 Sep 2012 | 1070 vizualizari

 

Fetelor eu cu introducerea asta nu le am deloc =)))))))) deci..trec direct la subiect :P..insa am numit o asa,deoarece e o reteta combinata de mine :P,cu ceea ce aveam in plus prin camaruta

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina alba 00
  • 150 g zahar
  • 4oua
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie;
  • 200 g ciocolata alba(glasa)
  • 30 ml frisca proaspata
  • 1 albus de ou(decor alb)
  • 125 g zahar
  • 1/2 gem de afine
  • 1 budinca vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Simo:

Mai intai facem blatul. Incepem batand albusurile cu zaharul pana cand se incorporeaza bine si devin spuma densa, dupa care adaugam galbenusurile. La compozitia spumoasa adaugam faina ,praful de copt si esenta, amestecand cu o lingura se lemn. Se baga la cuptor 40 minute la 180 grade, dupa care odata racit se taie in 2.


Preparam budinca,o lasam putin la racit si o punem poi peste primul blat,urmand sa adaugam stratul de gem .Deasupra punem a doua parte de blat.


Pentru glazura am topit la bain Marie ciocolata si am adaugat poi frisca lichida .Amestecand continuu devine subtire dar destul de consistent ,nu transparenta.Punand tarta pe un grilaj lasam ciocolata sa curga pe ea,miscand doar din cand in cand suportul pe care e tarta (sau tarta).Astfel incat ciocolata se aseaza singura in strat uniform si deasupra si pe margini.


Lasam la racit si deasupra putem orna cu ornamente facute din ciocolata,sau cu topping,frisca.etc

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi coloranti pentru a da culoare ciocolatei

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

simo_brkic 1

04.10.2012, 00:15

a fost si delicioasa pacat ca a disparut repede

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:50

ce bine tia iesit bravoooo

simo_brkic 1

20.11.2012, 15:03

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita)