Tarta Tatin

de miremirc in Prajituri, 8 Noi 2012 | 1790 vizualizari

 

De Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil , LA MULTI ANI tuturor celor care azi le poarta numele !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 200 g zahar
  • 160 g unt
  • esenta de vanilie
  • 4 lg zahar pudra
  • 1 lg scortisoara
  • 400 g aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin:

Curatam merele de coaja, le taiem in 4 si scoatem semintele. Peste mere stoarcem zeama de la 1/2 lamaie.


Caramelizam zaharul, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Amestecam bine. Acest caramel il turnam in forma de tarta (d=26 cm).


Peste caramelul din forma de tarta asezam merele taiate, cu scobitura in sus. Presaram zaharul pudra si praful de scortisoara, apoi dam la cuptor pentru 30-35 de minute.


Dupa ce au trecut cele 35 de minute, scoatem din cuptor merele, asezam deasupra lor aluatul frantuzesc (intepam din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla) si dam din nou la cuptor pana se rumeneste aluatul. (circa 15-20 minute). Dupa ce scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca cam putin (10-15 minute), o rasturnam invers pe un platou. Lasam sa se raceasca si putem servi.


Pofta buna ! Este un deliciu ! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

08.11.2012, 19:37

place place!

mamaieelena 1

09.11.2012, 10:46

buna rau

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia

ieri la 21:14

Turta dulce

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere