Tarta TATIN

de Dea_Dea in Prajituri, 28 Aug 2013 | 1255 vizualizari

 

Vorbeam saptamana trecuta cu cineva , si am vazut si la tv , aceasta minunata tarta, pe care nu am facut-o pana acum , asa ca am zis sa fac si eu . A iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 6-7 linguri de faina
  • 1 ou

MAI AVEM DEVOIE DE

  • 5-6 mere
  • 3 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta TATIN:

Aluatul:


Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta.


Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde.


Se pune aluatul in folie si se da la frigider , pana preparam restul.


Merele se curata si se taie felii.


Se pune zaharul in tava de yena la cuptor la foc potrivit, sa se caramelizeze.


Se adauga untul si se omogenizeaza.Se adauga merele si se presara scortisoara.


Se intinde foaia de aluat si se pune peste mere, marginile de intoroduc inauntru cu ajutorul unei linguri , si se inteapa cu furculita din loc in loc.


Se da la cuptor la foc potrivit 20-30 min.


Se scoate , se lasa 5-10 min , si se intoarce pe un platou mai mare ca tava .

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi pere.

2

Se poate folosi aluat din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta TATIN" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dea_Dea 1

29.08.2013, 08:19

Multumesc dragilor !!

MotanLaOale 1

29.08.2013, 11:07

MonaMimi 1

29.08.2013, 16:08

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta tatin