Prajitura Bounty

de Laly in Prajituri, 30 Iun 2010 | 14200 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta reteta.Vreau sa va spun ca este o nebunie.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU UMPLUTURA DE COCOS:
  • 250 gr fulgi de nuca de cocos
  • 200 gr ciocolata alba de menaj
  • 200 gr unt
  • 200 ml smantana dulce
  • BLATUL:
  • 4 oua
  • 2 cesti zahar
  • 1 ceasca si jumatate faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • SIROP;
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1 filola esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 200 ciocolata de menaj neagra
  • 200 gr frisca
  • 1 lingura cu unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Preparam intai blatul:


-ouale la temperartua camerei se separa.Albusul se bate spuma tare.Pe aragaz intr-o craticioara se pune zaharul cu apa la topit.Cand este gata si zaharul s-a topit se adauga fierbinte ca la maioneza peste albusuri.Mixam bine cu mixerul pana incorporam tot siropul.


-adaugam galbenusurile,uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa.Aici amestecam cu o lingura de lemn.Turnam aluatul intr-o forma dreptunghiulara,tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor.Se face testul cu scobitoarea.


UMPLUTURA:


-se pune intr-un vas pe baie de aburi ciocolata cu frisca.Cand s-a topit toata ciocolata dam vasul la o parte.Incorporam untul cate un pic,mestecand bine,pana devine o pasta omogena.Adaugam fulgii de cocos si mestecam pana se integreaza tot.


-cand blatul este gata,se scoate si se lasa la racit.Zaharul pentru sirop se pune la caramelizat.Se adauga apa si esenta de rom.Se lasa la racit.Se taie blatul in 2 parti egale.Se insiropeaza prima foaie si se adauga compozitia de cocos.Se insiropeaza al doilea blat si se pune peste primul.


-se topeste ciocolata impreuna cu frisca pe baie de aburi.Cand s-a topit se da la o parte si se adauga untul.Se toarna glazura peste prajitura si se da la frigider cateva ore sa se intareasca bine.


Cine doreste poate sa nu insiropeze blatul.Dar este mai bun cu sirop caramel

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

ella40 1

06.07.2010, 14:02

buna dragelor...tocmai am incercat cateva retete de prajituri si vreau sa va spun ca mi-au esit nemaipomenit de bine ...prajitura cu fructe de vara o pregatesc in fiecare saptamana...azi am pregatit PRAJITURA BOUNTY..e pusa la rece...arata minunat...abia asteptam sa o gustam...va pupic si.....serviti va rog

Laly 1

08.07.2010, 00:18

Ella40 bine ai venit printre noi.La cat mai multe retete si la cat mai multi prieteni virtuali

rihana 1

10.11.2011, 13:39

Am si eu o intrebare:la umplutura de cocos,ce facem cu smantana?,o facem frisca?.te rog mult raspune-mi ca vreau neaparat sa o incerc.multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit pe stil vechi