Chec cu rom, nuci si cacao

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Iun 2014 | 1883 vizualizari

 

Un chec minunat, deloc inecacios, perfect langa cafeluta de dimineata! :x

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 lingura cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rom, nuci si cacao:

Ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma.


Adaugam apoi apa si uleiul.


Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.


Intr-un bol punem 4 linguri din compozitia alba, adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam.


In alt bol punem alte 4 linguri din compozitia alba, adaugam nuca macinata si omogenizam.


Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava, cea de cacao si la final compozitia cu nuca macinata.


Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde.


Cand s-a racit se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ciocolata.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Cana cu care am masurat este de 250 ml.

2

In compozitie se pot adauga diferite fructe uscate dar si proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rom, nuci si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Angelina_Elena 1

19.06.2014, 23:12

Multumesc Rocsi!

mamaieelena 1

19.06.2014, 23:52

Angelina_Elena 1

21.06.2014, 01:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Chec Clementina