Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
o tarta delicioasa cu mere ... fina si delicata...care te cucereste cu totul ...
se face foarte repede si fara prea multe batai de cap...
-merele se spala, se curata de coaja si de seminte...
se taie felii...
-am folosit ustensila din imaginea atasata, buna si practica de altfel...
-merele se stropesc cu zeama de lamaie ca sa isi pastreze culoarea...
-in vasul in care faceti tarta sau in alt vas rezistent la foc se pun zaharul, zaharul vanilescu, untul si scortisoara...
-amestecati cu o lingura de lemn pana cand zaharul se caramelizeaza intr-un sirop gros mai deschis la culoare...
deasupra puneti feliile de mar...
-eu am avut o forma cu fund de sticla... asa ca am tapetat-o cu hartie de copt...si am turnat caramelul deasupra... apoi am asezat feliile de mar...
-deasupra am pus aluatul de foietaj cu ajutorul sucitorului.
-am acoperit frumos fructele
-am pensulat aluatul de foietaj cu putin unt topit...
dati tarta la cuptorul preincalzit ... sa se coaca la o temperatura de 180 gr.... pana se aureste deasupra
-se scoate din cuptor... se rastoarna pe un platou cu grija mare sa nu va frigeti...
am asteptat cuminte sa se racoreasca putintel... si em ridicat cu emotie hartia de copt....siiiii
-o tarta auriu- portocalie... imbietoare, atragatoare... scaldata in sosul caramel... mmm
- o felie minunata, cu blat crocantzos, cu mar moale fin delicat caramelizat deasupra...
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult