Tarta Tatin cu mere

de diamond in Prajituri, 13 Apr 2013 | 1746 vizualizari

 

o tarta delicioasa cu mere ... fina si delicata...care te cucereste cu totul ...

se face foarte repede si fara prea multe batai de cap...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 120 gr zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilescu/ sau unul de bourbon
  • zeama de lamaie
  • 50 gr unt
  • scortisoara
  • 400 gr aluat de foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere:

-merele se spala, se curata de coaja si de seminte...
se taie felii...


-am folosit ustensila din imaginea atasata, buna si practica de altfel...


-merele se stropesc cu zeama de lamaie ca sa isi pastreze culoarea...


-in vasul in care faceti tarta sau in alt vas rezistent la foc se pun zaharul, zaharul vanilescu, untul si scortisoara...


-amestecati cu o lingura de lemn pana cand zaharul se caramelizeaza intr-un sirop gros mai deschis la culoare...
deasupra puneti feliile de mar...


-eu am avut o forma cu fund de sticla... asa ca am tapetat-o cu hartie de copt...si am turnat caramelul deasupra... apoi am asezat feliile de mar...


-deasupra am pus aluatul de foietaj cu ajutorul sucitorului.


-am acoperit frumos fructele


-am pensulat aluatul de foietaj cu putin unt topit...
dati tarta la cuptorul preincalzit ... sa se coaca la o temperatura de 180 gr.... pana se aureste deasupra


-se scoate din cuptor... se rastoarna pe un platou cu grija mare sa nu va frigeti...
am asteptat cuminte sa se racoreasca putintel... si em ridicat cu emotie hartia de copt....siiiii


-o tarta auriu- portocalie... imbietoare, atragatoare... scaldata in sosul caramel... mmm


- o felie minunata, cu blat crocantzos, cu mar moale fin delicat caramelizat deasupra...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diamond 1

14.04.2013, 01:05

multumesc, motanel!

ianculubita 1

14.04.2013, 07:49

da,da si reteta asta e delicioasa,o voi incerca si eu

diamond 1

14.04.2013, 10:26

A placut mult si s-a consumat repede! O voi incerca si cu alte fructe!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!