Tarta TATIN

de Dea_Dea in Prajituri, 28 Aug 2013 | 3707 vizualizari

 

Vorbeam saptamana trecuta cu cineva , si am vazut si la tv , aceasta minunata tarta, pe care nu am facut-o pana acum , asa ca am zis sa fac si eu . A iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 6-7 linguri de faina
  • 1 ou

MAI AVEM DEVOIE DE

  • 5-6 mere
  • 3 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta TATIN:

Aluatul:

Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta.

Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde.

Se pune aluatul in folie si se da la frigider , pana preparam restul.

Merele se curata si se taie felii.

Se pune zaharul in tava de yena la cuptor la foc potrivit, sa se caramelizeze.

Se adauga untul si se omogenizeaza.Se adauga merele si se presara scortisoara.

Se intinde foaia de aluat si se pune peste mere, marginile de intoroduc inauntru cu ajutorul unei linguri , si se inteapa cu furculita din loc in loc.

Se da la cuptor la foc potrivit 20-30 min.

Se scoate , se lasa 5-10 min , si se intoarce pe un platou mai mare ca tava .

TIPS-URI

1

Se pot folosi pere.

2

Se poate folosi aluat din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta TATIN" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dea_Dea 1

29.08.2013, 08:19

Multumesc dragilor !!

MotanLaOale 1

29.08.2013, 11:07

MonaMimi 1

29.08.2013, 16:08

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin(de post)