Tartallette cu crema mascarpone

de Miha in Prajituri, 17 Dec 2009 | 6668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 180 g faina
  • 50 g nuca macinata
  • 1 galbenus
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 1/2 linguita gelatina
  • 100 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • frisca
  • cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartallette cu crema mascarpone:

Aluat:

Faina o amestecam cu nuca macinata, zaharul  pudra si un praf de sare. Adaugam galbenusul, esenta de vanilie si untul topit. Se framanta un aluat molicel, dar omogen, care se infasoara in folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.

Formele le ungem bine cu unt si le umplem cu aluat. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca marginile.

Crema:

Galbenusul il frecam cu zahar pana devine ca o crema. Adaugam laptele rece si punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 2 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).

Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. La sfarsit incorporam si frisca batuta.

Repartizam crema pe fiecare tarta in parte si ornam cu frisca.

In momentul servirii se presara cu cacao din abundenta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartallette cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ionix 1

20.12.2009, 18:28

hai c-am ras c-o pofta... Moni si Iri mai, pana la urma as scoate-o pe Miha in Bamboo ca poate ne alegem cu vreo donatie de la fitosii aia si ne deschidem restaurant... Miha gateste iar eu mananc dam faliment in doua zile

elena1988 1

10.02.2011, 16:16

adry88 1

03.06.2011, 21:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere