Tarte cu rosii, vinete si branza de capra

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2012 | 1619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 430 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura fructoza
  • 80 gr smantana (de casa)
  • 80 gr iaurt
  • 120 gr unt
  • 30 gr faina
  • Umplutura:
  • 60 gr branza de capra
  • 12 rosii cherry
  • 50 rosii deshidratate (in ulei)
  • 4 rondele de vinete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu rosii, vinete si branza de capra:

400 gr faina le-am pus intr-un castron si am adaugat drojdia si fructoza dizolate in 100 ml apa calduta. Am lasat sa se formeze bule la sufrata drojdiei (aprox. 15 minute). Am amestecat smantana si iaurtul si am inceput sa framant coca. Aluatul rezultat a fost foarte moale. Am lasat la loc cald timp de 45 minute, pana si-a dublat volumul. Intre timp am frecat putin untul pentru a se inmuia si l-am amestecat cu 30 gr faina.


Pe planul de lucru am presarat 20 gr faina si am framantat putin coca, apoi am intis o foaie de aprox. 1 cm grosime. Am distribuit pe toata suprafata untul amestecat cu faina. Pentru impachetare am folosit tehnica dnei Laura Laurentiu. Am taiat fiecare latura a dreptunghiului de 2 ori asa cum se vede in imaginea de mai jos. Am suprapus bucatile opuse si am pus aluatul rezultat in frigider aprox. 1 ora.


Eu am pregatit doar 4 tarte si restul de aluat l-am folosit pentru niste cornuri. Dupa 1 ora am intins o foaie nu fosrte subtire din care am decupat 4 cercuri. Cu acest aluat am imbracat 4 forme de tarte.


40 gr branza de capra am amestecat-o cu rosiile deshidratate maruntite si am umplut cele 4 tarte. Deasupra cremei de branza am pus cate o rondea de vinata. Am pus cate o lingurita de branza de capra deasupra vinetei si cate 3 rosii cherry. Am copt la 180 de grade Celsius pana cand marginile tartelor s-au rumenit usor.


Le-am servit alaturi de rucola, rondele de branza de capra si rosioare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu rosii, vinete si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

03.04.2012, 13:54

mmm ce bune sunt

alldaycooking 1

03.04.2012, 18:46

Ma bucur ca va plac!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 09:43

arata senzational

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi