Tartine rustice cu salată de icre

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2015 | 1385 vizualizari

 

Dăniloiu nu-i pescar, dar mereu când îi cumpără nimerește peștii cu ”surpriză”. Pe cealaltă parte, nici eu nu sunt vreun chef renumit, însă mereu îmi ies icrele perfecte. :))

Îmi plac icrele pregătite ca la carte, să fie compacte și tari ca o bezea. Le ador așa pentru că nu sunt deloc uleioase.

O mână bună am recoltat din ultimul crap eviscerat, și ce poate fi mai bun decât o porție zdravănă de salată pufoasă de icre?

 

INGREDIENTE

  • 150 g icre de crap
  • 450 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 felii de pâine ( fără coajă ) înmuiate în lapte
  • o lingură cu apă minerală
  • o ceapă potrivită
  • o lingură cu zeamă de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine rustice cu salată de icre:

Într-un castron am pus icrele și am început să le mixez la viteză mică. Am adăugat un strop de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, câte puțin. Am stors bine pâinea înmuiată în lapte și am presărat miezul peste icre.


Am continuat să mixez, adăugând apa minerală și treptat restul de ulei. Ceapa am dat-o pe răzătoarea mică și am strecurat zeama amăruie, astfel obțind o salată cu o textură aerată și un gust fin. Am adăugat-o la final și am încorporat-o cu o spatulă.


Am pus salata la frigider pentru aproximativ o oră pentru a-și îmbina aromele, apoi am servit-o pe pâine prăjită. Deși multe persoane evită să le pregătească, icrele chiar nu sunt pretențioase, deci vă recomand să le pregătiți acasă de fiecare dată când vă e poftă. :) Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pont 1 - pâinea se poate înlocui cu griș fiert și răcit

2

Pont 2 - este foarte important ca înainte de a folosi icre proaspete, să le amestecăm cu sare și să le păstrăm la frigider minim 2-3 zile

3

Pont 3 - icrele tăiate se pot repara cu puțină zeamă de lămâie, apă foarte rece sau cu o lingură de icre păstrată pentru orice eventualitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine rustice cu salată de icre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

simona72 1

28.03.2015, 11:23

Rocsi 1

28.03.2015, 20:31

jolygina 1

31.03.2015, 01:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu branza