Drob de pui in aluat de foietaj

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2015 | 15439 vizualizari

 

De data asta am hotarat sa fac drobul in aluat, sa vedem cum e, si in timp ce ma ocupam de umplutura mi-am zis: oare ce-o iesi daca fac unul si in forma de rulada? Asa ca am facut din amandoua iar rezultatul a fost cel asteptat! Cu siguranta voi mai face, chiar daca nu e sarbatoare!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pipote si inimi
  • 500 g ficat de pui
  • 600 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba medie
  • 100-150 ml ulei
  • 2 lgt pasta de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 8 oua crude
  • sare, piper
  • 6 oua fierte
  • un pachet aluat foietaj
  • un ou pt uns
  • seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui in aluat de foietaj:

Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit se dau prin masina de tocat.

Ceapa alba se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei cu un praf de sare. Se adauga si carnea tocata si se lasa impreuna la calit pana ce carnea se albeste. Se pune pasta de ardei, se mai amesteca putin si se lasa la racit. 

Intr-un vas incapator se pun pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde si patrunjelul taiate marunt. Se pun pentru inceput 6 oua si daca mai este nevoie se mai pot pune (am folosit 8 oua). Se amesteca cu mana sa se omogenizeze bine, adaugand sare si piper cat este necesar si dupa gustul fiecaruia.

Se ia o foaie de aluat de foietaj (dupa ce s-a lasat la dezghetat la temperatura camerei) si se intinde pe masa infainata putin sau chiar direct pe foaia de copt, cu ajutorul unui sucitor. Cu grija luam aluatul si il asezam intr-o tava de chec astfel incat sa atarne putin si peste marginile tavii in lungime. Se pune un strat de umplutura dupa care se aseaza cele 6 oua fierte unul langa celalalt in sir indian. Se acopera cu alt strat de umplutura, apasand bine, apoi luma marginile aluatului si acoperim umplutura. Batem oul cu putina sare, ungem aluatul si presaram seminte de susan.

Cealalta foaie se intinde cu sucitorul, se acopera toata foaia cu restul de umplutura si se ruleaza strans toata foaia. Cu grija se aseaza in tava, se unge cu ou si se presara seminte de susan.

Se dau tavile la cuptor pentru aproximativ 2 ore iar spre sfarsit se mareste putin temperatura pentru a se rumeni frumos aluatul deasupra.

Este foarte bun atat rece cat si caldut.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Umplutura trebuie sa fie mai moale, de aceea se pun oua mai multe

2

Se poate pune ulei mai mult, drobul fiind de pui si neavand grasime!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu spanac si ricotta