Tavalita cu nuca

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Oct 2013 | 32457 vizualizari

 

Reteta din caietul bunicii!:X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 10 lg ulei
  • 10 lg apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru tavalit:

  • nuca de cocos
  • nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita cu nuca:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.


Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.


Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.


Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus.


Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.


Glazura:


Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, laptele, margarina.


Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste atat zaharul cat si margarina.


Adaugam esenta de rom si lasam apoi glazura sa se racoreasca putin.


Cum procedam:


Blatul rece il taiem in dreptunghiuri/patratele.


Trecem fiecare bucatica prin siropul caldut, apoi o tavalim prin nuca.


Dam la rece pana la servire.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Angelina_Elena 1

12.02.2014, 20:25

Xana, ai dreptate! Imi cer scuze ca am uitat sa precizez, sper sa iti placa!

Ligia Bxl 1

20.04.2014, 10:59

poti scrie bucatarasului sa modifice,si eu am observat ca nu scrie faiana si praful de copt cand se pun ,eu le-am pus la final

Iulian740 1

24.12.2014, 12:17

Reteta e corecta. Faina trebuie doar sa te asiguri ca o ai si doar in cantitatea indicata. Ca daca o ai si tii un kg de faina pe langa tine nu-ti iese reteta. Unde tii un kg poti sa ti si 250 g, pe masa ori la fereasta pe pervaz. Important sa fie la indemana in apropierea preparatului ca sa poti sa-ti dai in cap cu ea daca nu reusesti sa torni uleiul in fir subtire ca la maioneza. C-am cum facea Puiu Calinescu, fiei tarana usoara, intr-o sceneta veche.S-aveti spor fetelor si Sarbatori fericite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu glazura