Tavalita in nuca de cocos

de Gherca Daniela in Prajituri, 30 Apr 2014 | 14677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 350 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita si jumatate de miere de albine
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g margarina
  • Pentru glazura:
  • 220 g zahar
  • 220-250 ml lapte
  • 200-250 g margarina sau unt
  • 50 g cacao
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita in nuca de cocos:

Blatul: Am separat ouale, albusul l-am batut spuma cu zaharul, am adaugat si galbenusurile, dupa ce s-a topit zaharul, am pus mierea si putin cate putin din margarina moale (lasata peste noapte la temperatura camerei), am omogenizat totul, pe urma am adaugat laptele si faina amestecata cu praful de copt, am mixat bine pana la incorcorarea lor.


Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si data la cuptor pentru aprox. 40min.


Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca si apoi o portionam in patratele sau dreptunghiuri subtiri, in functie de preferinte.


Glazura: Punem laptele intr-un ibric la foc, impreuna cu zaharu si cacao, cand incepe sa dea in clocot oprim focul si adaugam margarina taiata bucatele mici. Dupa ce s-a topit margarina, luam fiecare bucatica din blatul taiat si o bagam in glazura, apoi in nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

_Alina_ 1

01.05.2014, 16:13

Andreea111 1

03.05.2014, 17:31

Prajitura aceasta e buna daca vrei sa dai in diabet! 350g de zahar? sunteti constienti? Am incercat-o si a fost un fiasco total! Rusine site-ului sa posteaza asemenea retete!

Gherca Daniela 1

03.05.2014, 21:41

Andreea111 daca tie nu iti place, asta nu inseamna ca nu le place la nimeni...gusturile nu se discuta!
Eu am facut aceasta prajitura pentru ca familia mea a cerut sa o prepar asa dulce cum e, si avand in vedere ca nu o fac in fiecare zi, merge perfect la o cafea neindulcita.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Blana de urs"