Tempura cu creveti

de Brindusa in Fructe de mare, 23 Ian 2010 | 32281 vizualizari

 

Tempura este un preparat japonez foarte simplu de facut (ca un fel de pane), folosit pentru peste, fructe de mare sau legume.

 

INGREDIENTE

Pentru tempura

  • 1 ou
  • 100 ml apa rece, de la gheata
  • 3 linguri faina

Pentru sos

  • 5 cm ghimbir prospat, ras
  • 2 linguri sos soia
  • 6 linguri vin alb, dulce
  • zeama de lamaie
  • sare dupa gust

In plus, 500 g creveti

Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tempura cu creveti:

Mai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi.

Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o inaltime de aproximativ 4 cm, daca nu mai mult.

Tempura se pregateste exact cand uleiul e fierbinte, nu inainte. Intr-un castron bate bine oul, adauga apa si amesteca. Adauga faina si amesteca putin, nu prea mult. Pot ramane cocoloase de faina neamestecate, ele dand o consistenta aparte amestecului prajit.

Baga crevetii in oul batut si prajeste-i in uleiul incins 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-i pe servetele absorbante. Serveste crevetii calzi,cu sos.

TIPS-URI

1

Apa folosita trebuie sa fie foarte rece (chiar cu gheata), pentru ca preparatul (care va fi prajit in mult ulei) sa nu absoarba prea mult ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tempura cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastilla placinta marocana cu creveti si pui (reteta video)