Midii în sos de vin și portocale

de Panacris in Fructe de mare, 16 Iun 2013 | 1736 vizualizari

 

Prima oară în viață am gătit midii! Bya ralu mulțumesc pentru inspirație și susținere.

 

INGREDIENTE

  • midii 3000 g,
  • portocale 6 bucăți,
  • vin alb sec 1000 ml,
  • unt 250 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • verdețuri ( rozmarin, tarhon, cimbru, amsățui, măghiran, busuioc, lavandă, coriandru)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii în sos de vin și portocale:

Cel mai mult durează curățirea midiilor de toate impuritățile. Atenție se spală sub jet de apă rece cu un burete de sârmă, midiile trebuie să fie închise, dacă sunt chiar puțin deschise, se vor arunca.


Untul se topește într-un vas, încăpător (fiind o cantitate mare de midii,) se adaugă sucul de portocale, sare, piper și mirodenii, apoi se adaugă midiile și vinul, se acoperă vasul, se amestecă midiile prin răsucirea vasului, se lasă la foc iute, cca. 15 minute, până ce s-au deschis toate midiile și scăzut vinul, formându-se un fel de sos.


Se servesc imediat, simple sau cu puțin orez și sosul format.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii în sos de vin și portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

16.06.2013, 11:33

Ce bine arata!

Angelina_Elena 1

16.06.2013, 11:36

Nu am mancat dar arata super!

Anett 1

16.06.2013, 12:28

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Midii cu usturoi