Tian de legume cu Miez de lapte

de deyutzky in Mancaruri de legume, 20 Apr 2013 | 4177 vizualizari

 

e prima oara cand fac tian de legume si sunt impresionata de cat de delicios poate fi! dar in combinatie cu miezul de lapte este demential!!!
E o gustare usoara si plina de vitamine..

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 fire de ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • cateva buchetele de broccoli
  • 2 morcovi
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 rosii mai mari
  • branzica Miez de Lapte Natur
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tian de legume cu Miez de lapte:

Ceapa si usutroiul se toaca marunt, morcovul si ceapa verde se taie rondele.

Intr-o tigaie se pun cele 2 linguri de unt pana se topeste, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc.

Se pune morcovul si buchetelele de broccoli si se mai lasa 2-3 min la calit.

Ungem o tava cu cele 2 linguri de masline si se adauga legumele calite, distrbuindu-se pe toata suprafata tavei.

Cartofii si dovlecelul se curata si se taie felii.

Vanata si rosiile se lasa cu tot cu coaja si se taie felii.

Taiem si branzica felii.

Asezam feliile de legume si branza alternativ peste legumele calite din tava. 

Se adauga sare si piper, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mediu pt aprox 25-30 min pana ce legumele se inmoaie, dupa care scoatem folia de aluminiu si mai lasam aprox. 15 min pana se rumenesc.

Pofta buna!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tian de legume cu Miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu sos Bechamel