Tigari cu nuci

de boscodina in Prajituri, 6 Iun 2009 | 4848 vizualizari

 

Un desert de exceptie, o simfonie de arome cu un usor iz oriental, ce te poarta de la prima muscatura undeva departe...in povestile cu emiri si sultani, cu cadane si miros de iasomie.

 

INGREDIENTE

  • pentru sirop1
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana apasucul de la o lamaie mica
  • cateva picaturi de apa de trandafiri
  • pentru umplutura
  • 200g nuci
  • 50g migdale( se punea fistic dar la super nu am gasit necopt si nesarat)
  • 5-6 linguri zahar ( daca vreti mai dulce mai puteti adauga)
  • 1 lingura cu varf coaja de lamaie zaharisita( rasa si pusa cu zahar)( se punea coaja rasa de la o portocala dar n-am gasit nici una in frigider)
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • 6-8 foi de tigari (seamana cu niste clatite subtiri , doar ca sunt mai aspre si prin prajire devin crocante)
Portii: -4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigari cu nuci:

Se amesteca ingredientele pentru sirop si se pun la fiert, 20 de minute la foc mic. Devine un sirop legat ce trebuie racit insa. Se face siropul preferabil cu cateva ore inainte si se tine in frigider. Eu l-am luat de pe foc si am inconjurat cratita cu "cutiile " de gheata ale lazii frigorifice- dreptunghiurile alea cu amoniac in ele ce se pun in congelator se ingheata si adaugate in lada frigorifica portabila pastreaza lucrurile reci pentru picnic.Cand s-a racit destul de mult l-am pus in frigider. Cand l-am folosit l-am pus tot inconjurat de dreptunghiuri ca sa isi pastreze oarecum temperatura.

Nucile si migdalele se macina( eu le-am dat prin masina de tocat carnea) se amesteca cu zaharul si lamaia, se adauga oul si se amesteca.
Foile se taie in 4 ( in sferturi) si pe fiecare "triunghi" in partea din exterior se adauga umplutura , gen dunga subtire, lasand liber la capete. Se infasoara marginea foii peste umplutura o data , si abia apoi se baga colturile inauntru si se infasoara in continuare, trebuie sa iasa "o tigara" cam de grosimea unui trabuc subtire. In reteta spune ca o data terminat de infasurat , ultima parte din coca se unge cu ou si se infasoara- oul lipeste si nu se va desface. Eu am infipt cate o scobitoare cat sa tina strans putin pana capata o culoare galbuie foaia prajita si nu s-au desfacut.


Se incinge uleiul( baie de ulei) si se pun la prajit "tigarile" . Sunt gata cand foaia capata o culoare galbuie-aurie-maronie. Se scot din ulei si se arunca direct in siropul rece, unde trebuiesc lasate cateva minute.( eu le lasam pana era gata prajita seria urmatoare- le scoteam pe astea, le puneam pe cele noi in sirop)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tigari cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

elena1988 1

04.03.2011, 18:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Baclava turceasca