Tiramisu

de articook in Torturi, 16 Iun 2010 | 4249 vizualizari

 

Cred ca avem cu totii o reteta de tiramisu,
dar aceasta e una mai speciala.
Tortul din imagine e facut pt ziua sorei mele care iubeste marea de aceea am schitat un vapor pe el. Puteti incerca si voi chestia asta daca faceti o petrecere cu un anume stil, decupati ceva ce vreti sa apara pe tort, puneti decupajul de hartie peste tortul gata imbracat cu frisca, crema etc si razuiti ciocolata direct pe tort astfel incat sa acopere tot.
Dupa aceea indepartati decupajul rezultand ceea ce vedeti in fotografiile de mai jos.

 

INGREDIENTE

  • piscoturi (aprox 1pachet)
  • mascarpone(250g)
  • frisca (500 ml)
  • oua(5)
  • zahar (5 linguri)
  • cafea
  • esenta de rom
  • esenta de amareto/migdale
  • ciocolata
  • pudra cacao
  • Crema :
  • mascarpone {se bate spuma}
  • frisca {se bate spuma}
  • albusurile {se bat spuma} + 3 linguri de zahar
  • galbenusurile {se bat bine cu mixerul} + 2 linguri de zahar
  • la sfarsit se amesteca toate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Vasul in care puneti tortul poate sa aiba orice forma, se aranjeaza un rand de piscorturi in forma {piscoturile se inmoaie in cafeaua rece amestecata cu esenta de rom si esenta de amareto sau de migdale} , se pune un rand de crema , se razuieste ciocolata apoi inca un rand de piscoturi, crema, etc.


In loc de ciocolata razuita pe deasupra se poate pune cacao pudra daca si vasul in care e are peretii mai inalti.


Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Dana Cristea - pusikmea 1

17.06.2010, 07:10

super!!!!

nadina73 1

17.06.2010, 18:22

super si La multi ani surori tale5 furcu

articook 1

19.06.2010, 22:50

multumesc!! spor la gatit... eu maine incerc un tort nou, cu lamaie..abia astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort frantuzesc